Ulaşım

Tesla Model 3’ün uluslararası dağıtımında gaza 2019’da basılacak

Tesla Model 3 Performance 3.5 saniye içinde 97 kilometre hıza ulaşacak

tesla model 3Tesla Model 3 için ABD dışından verilen siparişlerden bazılarının sevkiyatını gerçekleştirse de, bu durum şirketin tam ölçekli bir uluslararası dağıtıma hazır olduğu anlamına gelmiyor. Şirketin CEO’su Elon Musk, Asya ve Avrupa’dan verilen soldan direksiyonlu Model 3 siparişlerinin teslimatı için 2019’un ilk yarısını işaret etti. Geçtiğimiz yılın temmuz ayında Model 3 üretimi başladığında, söz konusu bölgelere teslimat yapılabilmesi için 2018’in ikinci yarısı işaret edilmişti.

Sağdan direksiyonlu otomobillerin kullanıldığı İngiltere gibi ülkelerde ise bu bekleyiş biraz daha uzun bir süre devam edecek. Elon Musk, Model 3’ün sağdan direksiyonlu versiyonlarının dağıtımı için 2019’un ortalarına kadar beklemek gerektiğini dile getirdi.

Musk’ın açıklamasını “malumun ilanı” olarak tanımlamak çok da yanlış olmayacaktır. Tesla son birkaç aydır Model 3 üretiminde karşılaştığı zorlukların üstesinden gelmek için yoğun bir çalışma yürütüyor. Şirket, 2017’nin sonunda belirlediği her hafta 5 bin araç üretme hedefine yavaş yavaş yaklaşıyor. Tesla daha uzak pazarlara yönelmeden önce ana vatanındaki sipariş sırasını eritmek istiyor gibi görünüyor.

Electrek’te yer alan habere göre, Tesla üretim stratejisini ABD’deki 7 bin 500 dolarlık federal vergi kredisini maksimize etmek için optimize ediyor. Şirket, 2018 sona ermeden 200 binden daha fazla araç üretme hedefini aşmayı amaçlıyor. Bunun için de önceliğin uluslararası alıcılardan ziyade ABD pazarı olduğu belirtiliyor.

Tesla Model 3 için üretim kapasitesini artırdığında, aracın farklı versiyonlarını üretmeye de hazır hâle gelecek. Şirket şimdiye kadar teslim ettiği Model 3’lerin neredeyse tamamında tek bir konfigürasyon kullanmıştı.

İLGİLİ HABERLER