Ulaşım

Tesla’nın tırpanı Model 3’ün teslimat ekibini de vurdu

tesla model 3

Tesla geçtiğimiz ay iş gücünde yüzde 7 oranında bir kesinti yapma kararı almıştı. Şirketin bu kararı, özellikle bir birimi daha fazla etkilemiş gibi görünüyor. Reuters‘in haberine göre, Tesla Model 3 teslimatlarını gerçekleştiren Las Vegas merkezli Kuzey Amerika ekibinde ciddi bir küçülmeye gitti. 230 çalışanı bulunan ekipten 150 kişi işten çıkarıldı.

Şirkete yakın kaynakların verdiği bilgiye göre, teslimat biriminin küçültülmesinde en önemli faktör olarak talepteki azalış öne çıkıyor. Hâlihazırda Model 3’e talebin çok fazla olmadığı ve bu nedenle teslimat ekibini büyük tutmaya da gerek olmadığı da belirtiliyor. Başka noktalarda da teslimat ekipleri bulunsa da, Tesla’nın kararının ciddi bir kesinti anlamına geldiği rahatlıkla söylenebilir.

Tesla’nın bu kararında Model 3’ün ABD’deki satış fiyatına yapılan mecburi zammın etkili olduğu söyleniyor. Şirket, Model 3’ün ABD’deki baz satış fiyatını 35 bin dolar olarak belirlemişti. Ancak vergilendirmedeki değişikliklerin de aralarında bulunduğu faktörler sebebiyle otomobile sahip olmak için en az 42 bin dolar ödemek gerekiyor.

Tesla Model 3 teslimat ekibindeki küçülme iddiasıyla ilgili olarak şimdilik bir açıklama yapmış değil. İşten çıkarmaların bir sorun göstergesi olduğunu söylemek mümkün, ancak bu sorunun çapının büyüklüğünü görmek için biraz sabırlı olmak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER