Ulaşım

Tesla Model 3 tek bir otomobilden ibaret olmayacak

tesla yapay zekâ

tesla-logo-110515

Tesla’nın teknoloji şefi JB Straubel, Washington’da düzenlenen bir konferansta merakla beklenen Model 3’e dair yeni detayları paylaştı. Straubel’in açıklamaları, Model 3’ün sadece sedan kategorisinde bir taşıt olmayacağını, aynı zamanda crossover bir versiyonun da satışa sunulacağını gösteriyor. Mevcut bilgiler, Model 3’ün piyasaya sürüldüğü zaman Tesla’nın Model S ve Model X’ten oluşan araç portföyünün daha “sade” bir üyesi olacağını gösteriyor. Tesla, Model 3’ü 2017’de satışa sunmayı planlıyor.

Tesla, Model 3 ile birlikte otomotiv dünyasının küçük ölçekli üreticileri arasından çıkıp daha yüksek bir üretim hacmi yakalamayı amaçlıyor. 322 kilometrelik bir menzili olması beklenen Model 3’ün ABD’de 35 bin dolardan satışa sunulacağının sözü, bizzat Tesla CEO’su Elon Musk tarafından verilmişti.

Söz konusu fiyat, Model 3’ü Model S ve Model X’e kıyasla daha erişilebilir hâle getiriyor. Model 3’e dair diğer detaylar ise henüz bilinmiyor. Tesla’nın kısa vadede önceliğini Model X’in sevkiyatına verdiği biliniyor. Sevkiyatın 2015 sonu itibarıyla gerçekleşmesi bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER