Ulaşım

Tesla Model 3 tasarımı altı hafta içinde tamamlanacak

tesla model 3Code Conference kapsamında düzenlenen panelde konuşan Tesla CEO’su Elon Musk, şirketin yeni otomobili Model 3 hakkında açıklamalarda bulundu. Musk, Tesla’nın sevkiyat takvimlerindeki sarkmaların hatırlatılmasının ardından otomobilin tasarımının yaklaşık altı hafta içinde tamamlanacağını ifade etti. Kalemleri bırakmaya çok yakın olduklarını söyleyen Tesla CEO’su, tasarımın tamamlanmasının ardından da yeni fikirler üretmeyi sürdüreceklerini ve bu fikirlerin otomobilin ikinci veya üçüncü versiyonunda kullanılabileceğini ifade etti.

Musk, Model X üretiminde yaşanan gecikme ve problemlerde kibirin önemli bir faktör olduğunu belirtti ve çok sayıda yeni teknolojiyi otomobile sığdırmaya çalıştıklarını kabul etti. Çıkışından bu yana Model X sevkiyatları olması gerekenden yavaş ilerlerken, kalite problemleri ve yukarıya doğru açılan kapılardan kaynaklı sorunlar gündeme gelmişti. Tesla Model 3 ile aynı sorunları yaşamak istemeyen Musk, bazı özelliklerin otomobilin gelecek versiyonlarına ekleneceğini söylenerek güvenli yolu seçmişe benziyor. Şirketin beklediğinden de büyük ilgi gören Tesla Model 3’nin sevkiyatlarının ise 2017’nin sonlarında başlaması planlanıyor.

Tesla’nın Model 3 ile ilgili planları bununla sınırlı kalmıyor. Musk, otomobilin “tam anlamıyla” tamamlanmış halini gözler önüne çıkarmak için 2016’nın sonlarına doğru büyük bir etkinlik gerçekleştirmeyi istediklerini açıkladı. Tasarımın tamamlanması konusunda altı haftalık bir süre biçildiği düşünülünce yıl sonunda tanıtım gerçekleştirme planı kulağa mantıklı geliyor.

Otomobilin tasarımına ve özelliklerine ilişkin olarak geçtiğimiz mart ayındaki etkinlikte cevaplanmayan soruların söz konusu büyük etkinlikte yanıt bulması muhtemel gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER