Ulaşım

Tesla Model 3 siparişlerini herkese açtı

tesla model 3

tesla model 3Tesla Model 3 geçtiğimiz temmuz ayında yollara çıkmıştı. Ancak şirket ilk olarak çalışanları veya yakınları tarafından verilen siparişleri işleme almıştı. Bu ayrıcalıklı dönem sonunda sona erdi. Tesla diğer müşterilerine de Model 3 siparişlerini tamamlamaları için çağrıda bulundu.

Tesla üretim kapasitesini artırmakta zorlandığı için ilk etapta çok az sayıda kişi Model 3’ün sürücü koltuğuna oturabilecek. Daha uzun menzil ve daha üst sınıf bir iç donanım vadeden model için de biraz daha beklemek gerekiyor. Ancak çağrı yapılan bazı müşterilere otomobillerinin 2017 sona ermeden teslim edileceğinin belirtilmesi, Tesla’nın işleri biraz olsun hızlandırdığını düşündürüyor.

Tesla’nın çağrıda bulunduğu ilk kullanıcı grubuna dahil olmak ise çeşitli kriterlere bağlı. Ön siparişin verildiği tarih, söz konusu kriterler arasında belirleyici faktör olarak öne çıkıyor. ABD’nin Kaliforniya eyaletinde yaşayanlar ve hâli hazırda bir Tesla sahibi olanlar da avantajlı grup içinde yer alıyor.

Tesla Model 3 üretiminde hedeflediği hıza ulaşabilmiş değil

Hâli hazırda akıllara gelen asıl soru ise Tesla’nın hedeflediği üretim kapasitesine ne zaman ulaşabileceği. Şirket, haftada 5 bin adet otomobil üretme hedefini kısa süre önce 2018’in ilk çeyreğinin sonuna ertelemişti. O dönemde de üretimin hedeflenen ölçeğe ulaşmasının garanti olmadığını unutmamak gerekiyor. Tesla Model 3 teslimatlarının artmasının 2018’in ortalarını bulabileceği belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER