Ulaşım

Tesla Model 3 için servis ağını genişletiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

tesla model 3Tesla Model 3 üretiminde ilk partiyi tamamladığını ve 30 adet otomobili 28 Temmuz itibarıyla sahiplerine ulaştıracağını daha önce açıklamıştı. Ancak yaklaşık 400 bin kişi, Model 3’e kavuşmayı bekliyor. Bu doğrultuda üretim kapasitesini artırmaya hazırlanan şirket, yollara çıkacak Model 3’ler için satış sonrasına yönelik hazırlıklar da yapıyor. Servis ağının genişletilmesi de, satış sonrası hizmetleri kuvvetlendirmeye yönelik planlar arasında bulunuyor.

Tesla’dan yapılan açıklamaya göre, dünya genelinde 100 yeni servis merkezi kurulacak. Bu servislerde çalışması için 1400 teknisyen işe alınacak. Böylelikle şirketin servis kapasitesi üçe katlanmış olacak.

Uzaktan teşhis yetenekleri, Tesla’ların karşılaştığı sorunların yaklaşık yüzde 90’ının servis noktaları dışında çözülebiliyor. Şirket, servis filosuna eklediği 350’den fazla minibüsle Tesla sahiplerinin sorunlarını servise gelmeden çözmelerini kolaylaştırmayı amaçlıyor. Servise gidilmesi gereken durumlarda ise otomobil üzerinden servis randevusu almak mümkün oluyor. Servis ağında optimizasyona gidildiğine de dikkat çeken Tesla, artık servislerin standartlara kıyasla üç kat daha küçük alanlarda eskisinden dört kat daha hızlı çalıştığını belirtti.

Tesla Model 3 ile elektrikli otomobilleri daha geniş bir kitleye ulaştırmayı amaçlıyor

Model 3, Tesla’nın elektrikli otomobillerini daha geniş bir kitleye ulaştırmaya yönelik planlarında kilit bir rol oynuyor. Müşteri tabanını önemli ölçüde genişletmeye hazırlanan şirket için yeni müşterilerine etkin servis vermek de önem taşıyor. Dolayısıyla Tesla’nın servis noktalarının sayısını artırması, şirket adına zamanında yapılmış bir hamle olarak nitelenebilir.

İLGİLİ HABERLER