Ulaşım

Tesla Model 3 rezervasyonları 31 Martta açılacak

tesla model 3

Tesla Model 3 ile elektrikli otomobil konseptini daha geniş bir kitleyle buluşturmaya hazırlanıyor. Bu planda şirketin otomobil için belirlediği fiyat da büyük rol oynuyor. Tesla CEO’su Elon Musk, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Model 3’ün 35 bin dolar karşılığında satılması konusunda bir değişikliğin olmadığını belirtti. Söz konusu rakam, kimi çevrelerce ABD’de bütçeye uygun bir otomobil için verilebilecek tavan rakamı teşkil ediyor.

Tesla’nın çeyrek sonuçlarını değerlendirme toplantısında konuşan Elon Musk, şirketin “ana planı” konusunda bilgi verdi. Tesla yeni modellerinin satışına başlarken araçların daha havalı ve daha pahalı versiyonlarını daha önce satışa çıkaracak. İlk alıcıların aynı zamanda otomobil konusunda aşırı istekli kişiler olacağını göz önünde bulundurarak böyle bir yaklaşım geliştiren şirket, bu yolla maliyetleri karşılamayı amaçlıyor. Ancak Model 3 için bu yaklaşım uygulanmayacak. Elon Musk, Twitter hesabı aracılığıyla yaptığı açıklamada Model 3 için özel seri geliştirilmeyeceğini belirtti.

Model 3 için rezervasyonların yetkili satıcılarda 31 Martta açılacağını dile getiren Tesla CEO’su, çevrim içi ortamda ise 1 Nisan itibarıyla rezervasyon toplayacaklarını belirtti. Model 3’e sahip olmak isteyenlerin öncelikle 1000 dolarlık bir ön ödeme yapması gerektiğini hatırlatan Musk, otomobilin nihai satış fiyatının 35 bin dolar olacağını da bir kez daha vurguladı.

Hafta içinde Bloomberg’e konuşan bir Tesla yöneticisi ise 35 bin doların üstüne her eyalette farklı ekstra maliyetlerin yüklenebileceğini dile getirmişti.

İLGİLİ HABERLER