Ulaşım

Tesla Model 3 için 400 bine yakın ön sipariş aldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

tesla model 3Tesla CEO’su Elon Musk, şirketin en yeni sedanı Model 3 için 400 bine yakın ön sipariş aldıklarını belirtti. Tesla Model 3, geçtiğimiz mart ayının sonunda duyurulmuş ve bir hafta içinde 325 bin ön siparişe ulaşmayı başarmıştı. Norveç’te düzenlenen bir konferansta konuşan Musk, ön siparişte 400 bin rakamına yaklaştıklarını açıkladı. Tesla CEO’su, Model 3’e gösterilen ilginin etkileyici olduğunu ve kendilerini bile şaşırttığını sözlerine ekledi.

Otomobil henüz resmi olarak duyurulmadan önce yüzlerce Tesla hayranı, şirketin bayilerinin önünde kuyruğa girmişti. Tesla, yeni otomobili için kendi beklentilerinin üstünde bir ön sipariş aldı. Şirket, Model 3 için ilk etapta 200 bin civarında ön sipariş almayı öngörmüştü.

Tesla Model 3, 2017 itibarıyla yollarda boy göstermeye başlayacak. Tesla’nın “uygun fiyatlı” olarak tanımlanan otomobili için 35 bin dolar ödemek gerekiyor. Otomobil tam şarjla en az 346 kilometre yol katedebiliyor. Ön siparişte gelen talep sayısının bu denli yüksek olmasının gelecek yıl otomobilin bulunabilirliğinde sorunlara yol açması muhtemel gözüküyor. Musk, bu yıl içinde Model 3’e dair yeni detayları açıklamaya hazırlanıyor. Tesla CEO’su 2016 sona ermeden 500 bin ön siparişe ulaşmayı hedef olarak belirlemiş durumda.

Tesla, Model 3’te yola müşteri kitlesini biraz daha geliştirme amacıyla yola çıkmıştı. Yaklaşık 3 haftalık zaman zarfı içinde otomobilin 400 bin ön sipariş rakamına ulaşmış olması, şirketin bu hedefini yerine getirme konusunda başarılı olduğunu gösteriyor. Tesla, önümüzdeki dönemde üretiminin bir kısmını Avrupa’ya taşıma fikrini de değerlendiriyor.

İLGİLİ HABERLER