Ulaşım

Tesla Model 3’ü Mart 2016’da tanıtmayı hedefliyor

tesla yapay zekâ

tesla-logo-110515

2015’in üçüncü çeyreğini değerlendirmek için hisse sahiplerine bir mektup gönderen Tesla, orta sınıfa ulaşma hedefinde önemli bir yer tutan Model 3’ü önümüzdeki yılın mart ayında tanıtmayı planladığını açıkladı. Geçtiğimiz mayıs ayında Tesla CEO’su Elon Musk da Model 3’ün tanıtılması için Mart 2016’yı işaret etmişti.

Ancak şirketin açıkladığı planlarda zaman zaman gecikmeler yaşandığı için Musk’ın açıklaması “garantili” olarak nitelenmemişti. Model 3’ün sürücülerle buluşmasının ise 2017’yi bulması bekleniyor.

2015’in üçüncü çeyreğinde 13 bin 91 otomobili birleştiren Tesla, 11 bin 603 otomobilin sevkiyatını gerçekleştirdi. Şirketin SUV kategorisindeki yeni otomobili Model X’in üretimi ise öngörülene kıyasla biraz yavaş ilerliyor. Model X’in sıra dışı tekli orta sıra koltuklarının tedariğinde sıkıntı yaşandığı belirtilirken, bu sıkıntının aşılması için koltuk üretiminin şirket bünyesine kaydırılabileceği ifade edildi.

2016’ya girerken üretim kapasitesini artırmanın sözünü veren Tesla, yaklaşık 1 yıldan uzun sürede erimesi beklenen araç sırasında bekleyenleri de mutlu etti.

İLGİLİ HABERLER