Ulaşım

Tesla Model 3 zorlu kış koşullarında ABD’nin bir ucundan diğerine gitti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Tesla Model 3, geçtiğimiz yılın yaz aylarında sahipleriyle buluşmaya başlamıştı. Otomobilin üretiminde hedeflenen hıza henüz ulaşılamasa da, yola çıkan Model 3’lerin dayanıklılığı oldukça yüksek gibi görünüyor. The Drive sitesinin editörlerinden Alex Roy’un Model 3 ile kış koşullarında Los Angeles’tan New York’a yaptığı yolculuk, bu dayanıklığı gözler önüne seriyor.

Roy’un Model 3 ile gerçekleştirdiği yolculuk tam olarak 50 saat 16 dakika ve 32 saniye sürdü. Bu süre, elektrikli bir otomobille ABD’nin bir ucundan diğer ucuna yapılan yolculuklar için bir rekor niteliği taşıyor. Otomobilin sahibi Daniel Zorrilla ile 28 Aralık’ta Los Angeles’ın biraz dışındaki Redondo Plajı’ndan yola çıkan Roy’un macerası, New York’un merkezindeki bir otoparkta sona erdi.

Yolculuk boyunca Twitter hesabı aracılığıyla paylaşımlar yapan Roy, özellikle de havanın soğukluğuna dikkat çekti. Isıtıcıyı açık tutmak otomobilin menzilini ve yolculuk süresini etkilediği için de hava koşulları ayrı bir önem taşıyor. Bu yolculuk Model 3’ün uzun yol performansı, dondurucu soğuklarda çalışması ve Tesla’nın Supercharger ağının işleyişi konusunda da önemli bilgiler veriyor. Roy ve Zorilla’nın yolculuk süresince Model 3’ün şarjı için 100 dolar harcadığını belirtmekte de fayda var.

Tesla Model 3 kalite kontrolünden geçmeyi başardı

Roy’un yolculuğu ile Tesla Model 3 kalite kontrolünden de geçmiş oldu. Şirketin üretimde yaşadığı problemler Model 3 konusunda akıllara bazı soru işaretleri getirmişti. Ancak düşük hava sıcaklığına rağmen otomobilin New York’a ulaşması, bu soru işaretlerini ortadan kaldırıyor.

İLGİLİ HABERLER