Ulaşım

Tesla Model 3 için belirlediği haftalık üretim hedefine sonunda ulaştı

tesla model 3Tesla Model 3 üretiminde aylar boyunca devam eden ertelemelerin ardından sonunda belirlediği haftalık 5 bin araç üretme hedefine ulaşmayı başardı. Bu hedefe ulaşmak için fabrikayı haftanın 7 günü, günde 24 saat açık tutmak gibi hamleler yapan şirket, bu çabasının karşılığını sonunda aldı.

Model 3 üretiminde haftada 5 bin araç kapasitesine ulaşıldığı konusunda ilk etapta şirketten bir açıklama gelmese de, bir şirket çalışanının yaptığı Twitter paylaşımı zorlu hedefin tutturulduğunu gösteriyor. Söz konusu paylaşımda, Tesla çalışanlarının üzerine imzalarını attığı “Model 3 5K Club” (Model 3 5000 Kulübü) yazılı bir afiş görülüyor. Paylaşımı yapan Tesla çalışanının fotoğrafın altına “Neden bizden şüphe ettiniz ki?” sorusunu eklemesi de ayrıca dikkat çekiyor.

Electrek sitesinde yer alan haberde, başka Tesla çalışanlarının da başarıyı sosyal medyada kutladığı belirtiliyor. Reuters’ın haberinde ise şirketin 5 bin araçlık haftalık paketin son aracını 1 Temmuz günü yerel saatle sabah 05:00’da (TSİ 15:00) Fremont’taki fabrikada üretim bandından çıkarttığı belirtildi.

Tesla’nın üretim kapasitesini artırma konusunda yaptığı çalışmalarda başarılı olduğu biliniyordu. Haziran ayının ortası itibarıyla haftada 3 bin 500 Model 3 üretebilir hâle gelen şirket, uzun süre boyunca tek konfigürasyona tutunmasının ardından Model 3’ün Performance isimli versiyonunun da üretimine başlamıştı. ABD dışındaki ülkelerde ise ilk sevkiyatlar mayıs ayı itibarıyla başlamıştı.

Bu noktada şirketin haftada 5 bin araç üretme konusunda istikrarı koruyup koruyamayacağı merak ediliyor. Üretim kapasitesini artırma konusunda oldukça ciddi adımlar atan Tesla’nın uzun vadede bu çizgiyi koruyup koruyamayacağı konusunda şimdiden bir şey söylemek pek kolay görünmüyor.

Tesla Model 3 üretiminde haftada 5 bin araç kapasitesine ulaşılması konusundaki en resmi açıklama ise Tesla CEO’su Elon Musk’tan geldi. Musk, şirketin geçtiğimiz hafta toplamda 7 bin araç ürettiğini belirtti. CEO, bu araçların kaçının Model 3 kaçının diğer modeller olduğu konusunda ise detaylı bilgi vermedi.

İLGİLİ HABERLER