Ulaşım

Tesla her hafta 3 bin 500 Model 3 üretiyor

tesla model 3

tesla model 3Tesla Model 3 üretimi için kendisine koyduğu hedefi tutturmak için adeta çırpınıyor. Temmuz ayı itibarıyla her hafta 5 bin adet Model 3 üretmeyi amaçlayan şirket bu konuda ciddi bir mesafe katetse de, hâlâ hedefe uzak görünüyor.

Tesla CEO’su Elon Musk tarafından çalışanlara gönderilen ve Electrek sitesi tarafından yayınlanan bir e-postaya göre, şirket hâli hazırda her gün 500’den fazla Model 3 üretebiliyor. Bu da haftalık üretimin 3 bin 500 araç seviyesine ulaştığını gösteriyor. Bazı günlerde üretilen araç sayısının 700’ü bulduğunu belirten Musk, Twitter hesabı aracılığıyla da performans odaklı çift motorlu ilk aracın montajını tamamladıklarını duyurdu.

Musk, üretim bandının bazı noktalarında hâlâ radikal değişikliklere ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Tesla CEO’su boya atölyesinde ve bant sonunda önemli yeniliklerin yapılması gerektiğini dile getirdi. Üretimdeki hız artışı ihtiyacı konusuna da vurgu yapan Musk, 5 bin araç üretimi hedefine ulaşılması için sürekli olarak Fremont’taki fabrikada olacağını belirtti. Tesla CEO’su bu süreçte ekiplerin ihtiyaç duyduğu kaynakların sağlanması için elinden geleni yapacağını sözlerine ekledi.

Tesla Model 3 üretiminde 5 bin araç seviyesine çıkmak için ilk olarak 2017’nin sonunu işaret etmiş, ancak bu sözünü yerine getirememişti. Yaşanan sıkıntılar ardından hedef olarak temmuz ayına belirleten şirketin önündeki yol, biraz dikenli görünüyor. Kısa süre önce iş gücünde kesintiye gitme kararını açıklayan Tesla için üretimi artırmak mali tablosunu düzeltmek adına büyük önem taşıyor.

İLGİLİ HABERLER