Ulaşım

Tesla Model 3 uzay gemisi kullanma hissi verecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
Tesla Model 3
Görsel: The Verge

Tesla Model 3’ün geçen haftaki tanıtımından yansıyan bir kare bu otomobilin direksiyon kurulumunu gösteriyordu. Ne var ki, bu kurulum aracın son hâline ait değil, Tesla CEO’su Elon Musk da Twitter üzerinden paylaştığı birkaç mesajla gelecek yılın sonlarına doğru sahipleriyle buluşacak otomobilin sürüş sistemi hakkında bilgi verdi.

Model 3’ün gerçek direksiyon kontrolleri ve sistemi kullanıcıyı sanki bir uzay gemisi kullanıyormuş gibi hissettirecek. Musk, geleneksel kontrol paneli ve enstrüman sisteminin yokluğunun Model 3 için düzenlenecek ikinci lansman ile birlikte daha anlaşılır hâle geleceğini söylüyor. Söz konusu tanıtımın üretime yakın bir zamanda gerçekleşmesi bekleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Tesla Model 3: Uygun fiyatlı elektrikli otomobil tanıtıldı

Tesla Model 3’ün ikinci lansmanını beklemek gerekiyor

Tesla Model 3’ün sürücüyü ön plandan çıkaran kontrol paneli sistemi, sanki Tesla’nın bu yeni otomobille sürücüsüz bir sürüş sistemi de tasarladığı düşüncesini doğurmuştu. Tesla, sanki herkesin otomobil içinde arkasına yaslanıp gitmesini istiyor gibi görünüyor. Şirketin gerçek niyetini öğrenmek için Model 3 için bir sonraki lansman etkinliğini beklememiz gerekiyor. Belki o zamana kadar Musk yeni ipuçları da paylaşabilir, bekleyip göreceğiz.

İLGİLİ HABERLER