Ulaşım

Tesla mağaza kapatmak yerine otomobil fiyatlarına zam yapıyor

tesla

Tesla kısa süre önce mağazalarının büyük kısmını kapatacağını ve satışlarını çevrimiçi ortamda yapacağını açıklamıştı. Ancak elektrikli otomobil üreticisi bu konudaki kararını değiştirmiş gibi görünüyor. Şirket ilk etapta planladığının yarısı kadar mağazayı kapatacağını, ancak buna rağmen bazı mağazalarda personel sayısının azaltılacağını belirtti. Ekonomik bilançolarını artıda tutmak isteyen şirket, bunun için dünya genelinde otomobil fiyatlarına yüzde 3 oranında zam yapacağını açıkladı.

Tesla’dan yapılan açıklamaya göre, 35 bin dolarlık en ucuz Model 3‘ün fiyatında bir artış olmayacak. Model 3’ün daha pahalı modellerinin, Model S’in ve Model X’in fiyatları ise artırılacak. Şirketin açıklamasında satış noktalarının yüzde 10’unun kapatıldığı belirtildi. Fazla yaya trafiği çekmeyen mağazaların bir daha açılmayacağı ifade edildi. Bazı mağazaların ise daha küçük bir kadroyla yeniden açılacağı belirtildi. Mağazaların yüzde 20’sinin değerlendirmesinin sürdüğünü açıklayan şirket, verimlilikleri doğrultusunda bu mağazaların geleceği konusunda kararın verileceğini ifade etti.

Tesla neden karar değiştirdi?

Yapılan zam ise gelecek hafta itibarıyla fiyatlara yansıtılacak. Dolayısıyla potansiyel alıcıların önünde zamdan etkilenmemek için biraz daha zaman bulunuyor. Satışlar yine çevrimiçi ortamda devam edecek. Mağazalarda ise gelen müşterilere mobil uygulamayı nasıl kullanacakları anlatılıyor. Tesla iadeler konusunda ise 7 gün/1609 kilometre politikası uygulayacak. Şirket mağazalarda test amacıyla sınırlı sayıda da olsa otomobil tutmaya devam edecek.

Tesla mağaza kapatma kararında neden değişikliğe gittiği konusunda bilgi vermedi. Şirket elektrikli otomobillerini daha ucuza satmak için mağaza kapatma kararı almıştı.

İLGİLİ HABERLER