Ulaşım

Tesla kaynak yaratmak için özel hisse ve kredi teklifleri sunacak

tesla redwood

tesla kaynakTesla kaynak yaratmak ve mali bilançolarını kuvvetlendirmek adına özel hisse ve kredi teklifleri sunmaya hazırlanıyor. Böylelikle kasasına 1 milyar dolardan fazla bir rakam koymayı amaçlayan şirket, bu parayı yeni elektrikli otomobili Model 3’ün çıkışında kullanacak. Tesla benzer bir operasyonu geçtiğimiz yıl Model 3’ün üretimine kaynak bulmak için gerçekleştirmişti. Şirket, 2015’te daha sonra özsermayeye dönüşmeyen kısa vadeli borçları devre dışında tutarak benzer bir operasyon yapmıştı.

Bahsi geçen kısa vadeli borçları bir tür kredi olarak nitelemek mümkün. Tesla bu yöntemle kasasına 750 milyon dolar civarı bir para koymayı amaçlıyor. İkincil hisse tekliflerinden ise 250 milyon dolar civarı bir gelirin elde edilmesi öngörülüyor. Buna ek olarak, borsa simsarlarına her teklifte ekstra yüzde 15 oranında satın alma gerçekleştirme imkanı sunuluyor.

Tesla CEO’su Elon Musk, bu plan çerçevesinde 25 milyon dolar değerinde ortak Tesla hissesini satın alacak. Kısa vadeli krediler, 2022’de nakit paraya ya da Tesla hissesine dönüşecek. Faiz oranları ve diğer koşullar da o dönemde değerlendirmeye alınacak.

Tesla kaynak yaratarak Model 3’ün çıkış sürecini rahat tamamlamayı amaçlıyor

Tesla, ekstra kaynak oluşturmaya yönelik çalışmalarını Model 3’ün çıkış sürecini daha rahat yürütmek amacıyla yapıyor. Geçtiğimiz yılın mart ayında tanıtılan ve “uygun fiyatlı” etiketiyle dikkat çeken Model 3, 35 bin dolar civarında bir fiyat karşılığında satılıyor. Tesla otomobilin sevkiyatına 2017’nin sonlarına doğru başlamayı planlıyor.

İLGİLİ HABERLER