Ulaşım

Tesla güvenlik kodunu diğer otomobil üreticilerine açacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

tesla guvenlikTesla otomobil içinde kullandığı teknolojilerin kaynak kodunu paylaşmayı yavaş yavaş bir alışkanlık hâline getirecek gibi görünüyor. Şirketin CEO’su Elon Musk, araç güvenliği teknolojisinin kodunu paylaşmayı planladığını belirtti. Bu sayede Tesla güvenlik teknolojisini diğer şirketler tarafından üretilen otomobillerde de görmek mümkün olacak.

Musk, konuya ilişkin açıklamasında gelecekteki sürücüsüz otomobillerinin emniyetini sağlamanın son derece önemli olduğunun altını çizdi. Otomobillerin dışarıdan müdahaleler nedeniyle karşılaşabileceği sorunlar göz önüne alınıca Musk’ın endişelerindeki haklılığı daha iyi anlaşılıyor.

Musk güvenlik kodunun Tesla dışına açılacağı zaman konusunda şu an için tarih vermedi. Şirketin kullandığı teknolojilerin kodunu paylaşmaya başlamasının çok uzun bir zaman alması, bu açılımın hemen gerçekleşmeyeceğini düşündürüyor.

Tesla’nın bu hamleyi yaparken kendi çıkarlarını tamamen göz ardı etmediğini de unutmamak gerekiyor. Eğer bir rakibi Tesla’nın güvenlik kodunu kullanırsa, bu bağlı araçların güvenliği konusunda resmi olmayan bir standart oluşturuyor. Söz konusu standardın da Tesla adına iyi bir pazarlama aracı olduğunu belirtmek gerekiyor.

Tesla güvenlik kodunu diğer şirketlere de açtığı takdirde bağlı araçların emniyetinin sağlanması konusunda önemli bir aşama kaydedilmesini sağlayabilir. Hâli hazırda bağlı araçların güvenliği konusuna teknik veya yasal açıdan yaklaşan çeşitli çerçeveler bulunsa da, güvenlik her zaman öncelikli konulardan biri olmayabiliyor. Tesla’nın paylaşımı sayesinde şirketler güvenlik konusunda bir temel oluşturup çalışmalarına sıfırdan başlamaktan kurtulabilir.

İLGİLİ HABERLER