Ulaşım

Tesla iki yıl önce az daha Google’a satılıyormuş

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

tesla-model-d-p85d-101014

2013’ün mart ayında zor zamanlardan geçen Tesla’nın o dönem belirlediği çıkış stratejisinin ne olduğu iki yıl sonra gün yüzüne çıktı. Bloomberg tarafından yayınlanan yeni bir haber, Tesla CEO’su Elon Musk’ın kötü günleri geride bırakmak için şirketi Google’a satmayı düşündüğünü ortaya koydu.

İşlerin yokuş aşağı gittiği dönemde Elon Musk’ın yakın arkadaşı Larry Page’e Google’ın Tesla’yı satın almasını önerdiği belirtildi. Teklifin detayları tam olarak bilinmese de, fabrika giderlerinin Google’a 5 milyar dolar ekstra maliyet yaratabileceği iddia edildi. Bloomberg’in haberinde Tesla’nın o dönemki piyasa değeri 6 milyar dolar olarak gösterilirken, Musk’ın Larry Page’den Tesla’yı 8 yıl daha yönetmeyi veya üçüncü nesil bir elektrikli otomobil üretecek kadar zamanı talep ettiği öne sürüldü.

Bloomberg’e göre, iki şirket arasında o dönemde gerçekleşen görüşmelerde önemli mesafe kaydedildi. Page’in Elon Musk’ın önerisini kabul ettiği; anlaşmanın avukatlar tarafından incelenme noktasına gelmesine rağmen, sürecin satışla sonlanmadığı belirtildi.

Tesla için işlerin yeniden iyiye gitmesiyle birlikte Google’a satış ihtimali ortadan kalktı. ABD Enerji Bakanlığı’na olan borcunu ödemeyi başaran Tesla, yeniden kâra geçmişti.

Apple’ın Tesla’yı satın alabileceği dedikodusu ise son bir yıldır oldukça yüksek sesle konuşuluyor. Cupertino merkezli şirketin yatırımcıları, Tesla’yı otomotiv pazarına giriş için son derece uygun bir anahtar olarak niteleniyor. Apple’ın Tesla için 75 milyar dolar ödeyebileceği iddia ediliyor.

İLGİLİ HABERLER