Ulaşım

Tesla otonom sürüş sistemini diğer üreticilere açmaya hazırlanıyor

tesla redwood

Tesla’nın ikinci çeyreğe ait finans raporunu değerlendirildiği toplantıda konuşan CEO Elon Musk, sürpriz bir duyuru yaptı. Musk, şirketin FSD kısaltmasıyla da bilinen “Full Self-Driving” (Tam Otonom Sürüş) sisteminin başka otomobil üreticilerine lisanslanmasının planlandığını açıkladı. Musk, şu ifadeleri kullandı: “FSD yazılımımızı ve donanımımızı diğer otomobil şirketlerine lisanslamaya çok açığız ve şimdiden büyük bir üretici ile FSD kullanımı hakkında görüşmeler yapıyoruz.”

Musk’ın FSD ile ilgili duyuruları bununla sınırlı kalmadı. Tesla’nın patronu, sadece 2023’ün üçüncü çeyreği için yeni bir otomobil alanların mevcut FSD aboneliklerinin transferine izin verileceğini belirtti.

ABD’nin bir numaralı elektrikli otomobil üreticisi olmaya devam eden Tesla; yılın ikinci çeyreğinde 479 bin 700 elektrikli otomobil üretti ve bunlardan 466 bin 140 tanesinin sevkiyatını gerçekleştirdi ve şirket rekoruna imza attı. İkinci çeyrekteki üretim bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 87 oranında arttı. Model Y’nin büyük ilgi gördüğünü belirten Elon Musk, bu otomobilin satışlarının Toyota Corolla gibi rakiplerinin solladığını belirtmişti.

Tesla Cybertruck için geniş ölçekli üretim hazırlıklarını sürdürüyor

İlk Cybertruck’ı da kısa süre önce üretim bandından çıkaran şirket, bunu bir Twitter paylaşımıyla duyurmakla yetinmişti. Cybertruck üretim hattının yapımına başlayan şirket, otomobilin düzenli üretimine de 2024’te başlamayı planlıyor.

Tesla şu anda sertifikasyon ve doğrulama aşamaları öncesinde araç hattını test ediyor. Musk, Cybertruck’ın içinin de dışı kadar büyük olacağının altını çiziyor. Son dönemde adı fazladan yapılan ödemeler ve usulsüz harcamalar ile anılan şirketin yüzünün son finans raporuyla güldüğü söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER