Ulaşım

Tesla fidye virüsü saldırısından FBI’ın yardımıyla kurtuldu

tesla redwood

FBI, geçtiğimiz hafta sonu bir Amerikan şirketine karşı fidye virüsü saldırısı düzenlemeye hazırlanan 27 yaşındaki bir Rus vatandaşını yakaladı. Electrek’te yer alan habere göre; FBI, Tesla üzerine yapılacak bir saldırıyı engelledi.

ABD Adalet Bakanlığı’na sunulan dilekçede olayla ilgili bilgiler yer alıyor. Buna göre, Egor Igorevich Kriuchkov geçtiğimiz ay ABD’ye geldi ve Sparks şehrindeki Tesla fabrikasında çalışan Amerikan olmayan ve Rusça konuşabilen bir personelle iletişime geçti. İddiaya göre, Kriuchkov bu görüşmenin ardından bir anlaşma önerdi ve zararlı yazılımın fabrika sistemlerine aktarımı için 1 milyon dolar teklif etti. Kriuchkov ve ortaklarının Tesla’nın şebekesinden bilgi çektikten sonra bu bilgileri açığa çıkarmamak için fidye istemeyi planladığı öğrenildi.

Kriuchkov’un temasa geçtiği kişi anında Tesla’yı durumdan haberdar etti. Şirket de vakit kaybetmeden FBI ile temasa geçti. Vakit kaybetmeden bir operasyon düzenleyen FBI, Kriuchkov’u ABD’yi terk etmeye hazırlanırken Los Angeles’ta yakaladı.

Electrek’in haberine göre, operasyon sırasında Kriuchkov’un ortakları tarafından geçmişte gerçekleştirilen saldırılara ilişkin bilgilere de ulaşıldı. Bu saldırılardan hangi şirketlerin etkilendiği konusunda bilgi verilmedi.

Tesla CEO’su Elon Musk da Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, ciddi bir saldırıdan kurtulduklarını belirtti.

Kısa süre önce Garmin ve Canon gibi şirketler de fidye virüsü saldırısına uğramıştı. Tesla çalışanının uyarısı ve FBI ile birlikte çalışması sayesinde ciddi bir olaydan kurtulmayı başardı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER