Ulaşım

Tesla eski çalışanını gizli bilgileri çaldığı iddiasıyla dava etti

tesla redwood

teslaElektrikli otomobil üreticisi Tesla, Martin Tripp adını taşıyan eski bir çalışanını şirketin elektronik ortamda saklanan gizli verilerini çaldığı iddiasıyla dava etti. Şirketten konuya ilişkin olarak detaylı bilgi verilmese de, davanın açıldığı doğrulandı ve dava dilekçesi bazı basın kuruluşlarıyla paylaşıldı.

Elektrikli otomobil devinde bir iç karışıklık olduğuna dair haberler, hafta başında gündeme gelmişti. CEO Elon Musk tarafından şirket çalışanlarına gönderilen ve Reuters tarafından yayınlanan bir e-postada, bir çalışanın şirkete karşı kapsamlı ve zarar veren bir sabotaj içine girdiği belirtilmişti. Dava dilekçesi, e-postada bahsi geçen konuya biraz daha açıklık getiriyor. Şirket dava dilekçesinde Trip’in üretimde kullanılan işletim sistemine sızmak için bir yazılım geliştirdiğini ve büyük miktarda veriyi şirketin dışına taşıdığını öne sürdü.

Dilekçede şu ifadeler yer alıyor: “Şirket olarak Tripp’in yasadışı faaliyetlerinin çapının ne kadar büyük olduğunun farkına henüz varıyoruz. Ancak kendisi üretimde kullandığımız işletim sistemine sızmasını sağlayacak bir yazılım geliştirdiğini ve gigabaytlarca veriyi şirketin dışına aktardığını kabul etti. Söz konusu veriler arasında şirketin üretim sistemlerine ait onlarca gizli fotoğraf ve video da bulunuyor.”

Dava dilekçesine göre, 2017’nin ekim ayında şirkete katılan Tripp’in performans çizgisi oldukça düşük bir seviyede seyretti. Tripp’in pil modülünün üretimi gibi şirket içinde kalması gereken bazı konularda bilgi sahibi olduğu belirtilirken, 14 ve 15 Haziran tarihlerinde kendisiyle yüzleşildiği de ifade edildi.

Tesla’nın bilgilerini çaldığı iddia edilen çalışanıyla yüzleşme kararı almasına şaşırmamak gerekiyor. Tripp tarafından dışarıya sızdırılan verilerin şirketin gelecek çalışmalarını ve hedeflerini nasıl etkileyeceği ise zaman içinde anlaşılacağa benziyor.

İLGİLİ HABERLER