Ulaşım

Tesla Elon Musk’ı eleştiren iki çalışanını işten çıkardı

tesla elon musk metaverse
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Tesla Elon Musk’ı eleştiren iki çalışanını yasalara aykırı şekilde işten çıkarmakla suçlanıyor. Bloomberg’in haberine göre; elektrikli otomotiv devi, iki çalışanının Musk’ı kamusal ortamda eleştirmesinin ardından böyle bir karar aldı.

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde yaşayan iki eski Tesla çalışanı, konuyu ABD Ulusal İşçi İlişkileri Kurulu’na taşıdı. Söz konusu kararın işçilerin ifade özgürlüğünü güvence altına alan federal yasalara aykırı olduğu belirtiliyor.

İşten çıkarılan Tesla çalışanları, iki mektup taslağı hazırladıklarını ve bunlardan birinde şirketten ofise dönüş politikasının yeniden değerlendirilmesini istediklerini, diğerinin ise Musk’ın şirketin tacizle mücadele politikalarına aykırı bir tweet’i öne çıkardığını belirtti. Bloomberg’in haberine göre, bu mektuplar Tesla yöneticilerine gönderilmedi.

Tesla Elon Musk’ın çalışanları koşul eleştirisi nedeniyle kovan tek şirketi değil

Çalışanlar Tesla’nın tacizle mücadele politikasını uygulamasındaki yetersizliğini ve Covid sonrası ofise dönüş politikalarını eleştirdikleri gerekçesiyle kovulduklarını belirtti. ABD yasaları şirketlerin çalışma koşullarını eleştiren personellerini kovmaları yasaklıyor.

Tesla Elon Musk’ın çalışanlarını koşulları eleştirdiği gerekçesiyle kovan tek şirketi değil. Benzer bir olay SpaceX’te de yaşanmıştı. SpaceX de dokuz çalışanını işten çıkarmış ve bunlardan sekizi olayı resmi makamlara taşımıştı.

İLGİLİ HABERLER