Ulaşım

Tesla elektrikli otomobil yarışlarında boy gösterecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

tesla elektrikli otomobil

Yeni duyurulan bir elektrikli otomobil şampiyonası, Tesla’nın popüler sedan modellerini yarış pistinde karşı karşıya getirecek. Electric GT Holdings adını taşıyan bir şirket tarafından düzenlenen yarışların ilki, 2017’de gerçekleştirilecek. Bir diğer elektrikli otomobil şampiyonası olan Formula E’de ise halihazırda ikinci sezon devam ediyor.

Electric GT World Series adını taşıyan yeni şampiyonada 10 takım mücadele edecek. Katılan tüm takımlar, artık üretimi devam etmeyen Tesla Model S P85+’ı kullanacak. Transport Evolved’a konuşan ve aynı zamanda profesyonel bir pilot olan Agustin Paya, otomobillerde çok az sayıda modifikasyon gerçekleştirileceğini belirtti. Otomobilin fren sisteminin geliştirileceğini ve yüksek hızda tutunmayı artırmak için bazı aerodinamik ayarlarının değiştirileceğini söyleyen Paya; süspansiyon güçlendirmeyi, fren soğutmayı ve toplam ağırlığı düşürmeyi de gerçekleştirilecek modifikasyonlar arasında saydı.

P85+, Tesla Model S’in performans odaklı versiyonları arasında bulunuyor. 310 kilowatt güç üreten arkadan çekişli bir motor barındıran otomobil, normal şartlar altında 400 kilometre yol katedebiliyor. Ancak yüksek performanslı yarış koşulları altında bu sürenin değişiklik göstermesi muhtemel gözüküyor.

P85+’ta kullanılan bataryanın Formula E otomobillerinde kullanılan bataryadan daha büyük olması, Electric GT World Series yarışlarında Formula E yarışlarına kıyasla daha uzun pistlerin tercih edilmesini mümkün kılıyor. Resmi yarış takvimi henüz açıklanmasa da, şampiyona yönetimi Circuit de Barcelona-Catalunya, Donington Park ve Nürburgring gibi ünlü pistlerle görüşmelerini sürdürüyor.

Tesla elektrikli otomobil denince pek çok kişinin aklına gelen ilk şirket konumunda. Dolayısıyla günlük hayatta da kullanılabilecek elektrikli otomobillerle yapılacak yarışlarda Tesla’nın adının geçmemesi pek beklenmeyecek bir şeydi. Şirketten henüz konuya ilişkin bir açıklama gelmese de, Tesla’ları pistte birbirine karşı yarışırken görmenin ilginç olacağı şimdiden rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER