Ulaşım

Tesla elektrikli otomobil tasarımlarında yenilik sinyali mi veriyor?

tesla redwood

tesla elektrikli otomobilTesla elektrikli otomobil pazarının en popüler şirketi olsa da, ürettiği araçların tasarımlarının birbirlerine fazlasıyla benzer hâle gelmesi şirket adına bir tehlike teşkil ediyor. Ancak yaptığı son girişim, Tesla’nın da bu durumun farkında olduğunu ve bir değişimi planladığını düşündürüyor.

Auto Express ve Electrek sitelerinde yer alan haberlere göre, Tesla daha önce Volvo’da görev yapan tasarımcı Ian Kettle’ı transfer etti. Volvo XC40’ın dış tasarımını hazırlayan ekibin öncüsü konumundaki Kettle, birkaç hafta önce Tesla’da kıdemli tasarımcı olarak görev yapmaya başladı. Kettle’ın Tesla’nın baş tasarımcısı Franz von Holzhausen’a bağlı olarak çalıştığı ifade edildi.

Tesla cephesinden henüz konuya ilişkin bir doğrulama gelmiş değil. Kettle’ın LinkedIn profilinde de kendisinin Tesla’da göreve başladığına dair bir bilgi yer almıyor. Profilde Kettle’ın 6 yıl boyunca görev yaptığı Volvo’dan şubat ayı itibarıyla ayrıldığı görülüyor. Bu 6 yılın başlangıcında İsveç’te olan tasarımcı, daha sonrasında görevini ABD’nin Los Angeles şehrinde sürdürmüştü.

Kettle’ın ilk görev alanının neresi olacağı henüz bilinmese de, potansiyel seçeneklerin sayısı oldukça fazla görünüyor. Tesla elektrikli otomobil pazarının en önemli oyuncularından biri olarak önümüzdeki dönemde portföyünü biraz daha genişletmeyi planlıyor. Model Y ve kamyonet için çalışmalarını kapalı kapılar ardında sürdüren şirketin Model S ve Model X’i de 2021’de yenileyeceği söyleniyor. Kettle’ın varlığı Tesla’ların Volvo’lara benzeyeceği anlamına gelmese de, şirketin mevcut tasarım anlayışında bazı değişikliklerin olması ihtimalini artırıyor.

İLGİLİ HABERLER