Ulaşım

Tesla elektrikli otomobil sevkiyatlarını yüzde 70 oranında artırdı

tesla yapay zekâ

tesla elektrikli otomobilTesla için ortalamanın altında sevkiyat gerçekleştirdiği ilkbahar ayları pek de iyi gitmemişti. Ancak şirket yaz mevsiminde işleri yeniden dilediği istikamete oturtmuşa benziyor. Yapılan açıklamada, yılın üçüncü çeyreğinde 24 bin 500 elektrikli otomobil sevkiyatı gerçekleştirildiği belirtildi.

Bu da bir önceki çeyreğe göre yüzde 70’ten fazla bir artış anlamına geliyor. Tesla, 2015’in üçüncü çeyreğinde 11 bin 580 otomobil sevkiyatı gerçekleştirmişti. Bu da bir önceki yıla kıyasla yüzde 50’den fazla bir artışın sağlandığı anlamına geliyor. Şirketin ürettiği otomobil sayısı da bir önceki çeyreğe göre yüzde 37 oranında arttı ve 25 bin 185 adete ulaştı.

Elon Musk’ın CEO’su olduğu şirket, bu artışı neyin tetiklediği konusunda bilgi vermedi. Ancak Tesla elektrikli otomobil portföyünün giderek daha erişilebilir hâle gelmesinin bu durumda rol oynadığı rahatlıkla söylenebilir. Model S 60 serisinin geri dönüşüyle birlikte daha önce gücü bir elektrikli otomobil satın almaya yetmeyen kişiler için de kapı açılmış oldu. ABD’de sunulan 2 yıllık lease programının da satışların artmasına yardımcı olduğu düşünülüyor. Skalanın diğer ucunda ise Model S ve Model X’in P100D versiyonları paraya kıymaktan çekinmeyenleri cezbediyor.

Tesla elektrikli otomobil üretimi ve sevkiyatında asıl sınavı Model 3 ile verecek

Üçüncü çeyrekte yaşanan artışla birlikte Tesla’nın yılın ikinci yarısında 50 bin araç sevkiyatı gerçekleştirme hedefine ulaşması daha olası hâle geldi. Şirket, yılın son çeyreğinde geçtiğimiz yılın aynı döneminde yakaladığı performansı tekrarlamayı veya geride bırakmayı öngörüyor. Tesla için asıl meydan okuma ise 2017’de yaşanacak. Şirket, Model 3 sevkiyatlarına 2017’de başlamayı planlıyor. Bunun için Tesla’nın Gigafactory adını taşıyan batarya

İLGİLİ HABERLER