Ulaşım

Tesla’dan araç içi bilgi ve eğlence sistemine ilginç ekleme

tesla trax

Elektrikli otomobil pazarının öncü şirketleri arasında bulunan Tesla, araç içi bilgi ve eğlence sisteminde farklı içeriklere yer veriyor. Tesla’nın elektrikli otomobillerinin sahipleri, yolda seyir hâlinde olmadıkları zaman bazı dizileri araçlarındaki büyük ekranda izleyebiliyor. Şirketin bu sisteme yaptığı en son ekleme ise bir müzik yapma uygulaması oldu.

Tesla’nın kısa süre önce yayınladığı yıl sonu güncellemesi, şirketin otomobillerindeki bilgi ve eğlence sistemine Trax uygulamasını ekledi. Fazla gelişmiş olmayan uygulama için kullananlar, “Garage Band’i profesyonel bir araç gibi gösterebilir” şeklinde yorumlar yapıyor.

Yine de, Trax sayesinde çok parçalı, klavye tabanlı müzikal üretimler yapmak mümkün oluyor. Uygulamada kullanıcılar Roland TR-808 davul makinesi gibi simgeleşmiş ekipmanların seslerini bulabiliyor.

Tesla Trax uygulamasıyla park hâlindeyken eğlence vadediyor

Araç sahipleri, uygulamada oluşturdukları müzikal çalışmalarını kaydedip daha sonra yeniden üzerinde çalışmayı sürdürebiliyor. Oluşturulan çalışmaların dışa aktarımının ne kadar kolay olduğu ise şu an için bilinmiyor.

Yine de, araç içi bilgi ve eğlence sisteminin depolama alanının fazla doldurulmaması adına Trax’in kayıt özelliğinden pek fazla yararlanılmaması öneriliyor. Uygulama, park hâlinde beklerken sıkılan elektrikli otomobil sahiplerine keyifli vakit geçirmelerinde yardımcı olacak bir araç olarak değerlendirilebilir.

İLGİLİ HABERLER