Teknoloji

Tesla Dogecoin ile ödeme kabul etmeye başladı

tesla dogecoin

Tesla internet sitesindeki bazı ürünler için Dogecoin ile yapılan ödemeleri kabul etmeye başladı. Konuyla ilgili açıklamayı şirketin CEO’su Elon Musk yaptı. Cyberwhistle düdük 300 doge (58 dolar), Giga Texas kemer tokası 835 doge (161 dolar) ve Cyberquad Kids 12020 doge (2320 dolar) karşılığında satılıyor.

Tesla’nın çevrimiçi mağazasına bakıldığında yukarıdaki ürünler için sadece Dogecoin ile ödeme yapılabildiği ve diğer ödeme yöntemlerinin kabul edilmediği görülüyor.

Tesla CEO’su Elon Musk’ın Dogecoin’e olan ilgisi uzun süredir biliniyor. Musk geçtiğimiz mayıs ayında Dogecoin’in potansiyel verimliliğini Bitcoin ile karşılaştırmıştı. Aralık ayında ise şirketin bazı ürünleri Dogecoin ile satarak bir test yapabileceğini belirtmişti. Musk’ın paylaşımının ardından Dogecoin yüzde 14 oranında değer kazandı.

Dogecoin ile ödeme kabul eden Tesla, otomobilleri için 2021’in şubat ayında Bitcoin ile ödeme almaya başlamıştı. Ancak şirket bundan yaklaşık iki ay içinde Bitcoin’in çevresel etkisini gerekçe göstererek vazgeçmişti. Musk o dönemde kripto paraların pek çok alanda büyük fırsat sağladığını, ancak bu fırsatların çevreye maliyetlerinin büyük olamayacağını belirtmişti.

Dogecoin’in çıkarma maliyeti, Bitcoin’e kıyasla daha az değerli olduğu için daha düşük seviyede. Musk geçtiğimiz yıl Dogecoin’in değerini düşürmeden çıkarma maliyetini azaltmak adına Dogecoin’in geliştiricileriyle çalışmalar yaptığını açıklamıştı.

İLGİLİ HABERLER