Ulaşım

İşe alımları donduran Tesla daha fazla kişiyi işten çıkaracak

Tesla Türkiye

Tesla daha fazla kişiyi işten çıkarmaya ve işe alımları dondurmaya hazırlanıyor. Electrek’in haberine göre, hâlihazırda yeni personel almayan şirket, 2023’ün ilk çeyreğinde de personel azaltmayı planlıyor.

İşe alımların dondurulmasının ve işten çıkarmaların kapsamı şu an için bilinmiyor. Ancak şirketin fabrikalarındaki çalışan sayısını artırmaya çalıştığı biliniyor. Şirketin Meksika’da yeni bir Gigafactory daha kurmak istediği söyleniyor. Elektrikli otomobil üreticisinin bir iletişim ekibi olmadığı için iddialarla ilgili bir açıklama almak mümkün olmuyor.

Şirketin CEO’su Elon Musk geçtiğimiz haziran ayında iş gücünce yüzde 3,5’lik net bir kesinti yapılabileceğini belirtmişti. Bu karar kapsamında Autopilot ekibinden yüzlerce kişinin işten çıkarılacağı söyleniyor.

Tesla hisseleri 2022’de yüzde 65 değer kaybetti

Tesla geçtiğimiz çeyrekte rekor sayıda otomobil teslimatı yapsa da, şirketin hisseleri 2022’nin başına göre yüzde 65 değer kaybetti. Sadece aralık ayındaki değer kaybı da yüzde 22’yi bulmuş durumda. Musk bu durumdan ABD Merkez Bankası’nın faiz artışlarını sorumlu tutmuştu.

Ekonomik sıkıntılar pek çok şirket gibi Tesla’yı da etkiliyor. Ancak CEO Elon Musk’ın yeni şirketi Twitter’la daha fazla meşgul olmasının da elektrikli otomobil üreticisini olumsuz yönde etkilediği söyleniyor. Musk’ın Twitter CEO’luğunu bırakmayı gündemine almasında da bu durumun etkili olduğu biliniyor.

İLGİLİ HABERLER