Ulaşım

Tesla, uzun süredir beklenen Cybertruck’ın yeni ölçülerini duyurdu

tesla cybertruck

Tesla, yıllardır beklenen Cybertruck modeli için yeni ölçümleri ikinci çeyrek kazanç raporu toplantısında açıkladı. Yaklaşık 5.8 metreden daha kısa olan Tesla Cybertruck, yaklaşık 1.83 metreden daha fazla bir genişliğe sahip olacak. Bu boyutlar, Ford’un en çok satan modeli F-150 Lightning’den (Yaklaşık 5.87 metre uzunluğunda ve yaklaşık 1.67 metrelik genişlikte) daha küçük.

Tesla CEO’su Elon Musk, kazanç çağrısı sırasında “Austin’deki son üretim hattımızda Cybertruck’ın üretim adaylarını inşa etmeye devam ediyoruz.” dedi. Musk, bu genişlik ve uzunluk kombinasyonuna sahip ilk dört kapılı pick-up olduğunu iddia ediyor ve araçta “birçok yeni teknoloji” olduğunu belirtiyor.

Cybertruck teknoloji ve tasarım sınırlarını zorluyor

Tesla’nın çarşamba günü yayınladığı kazanç basın bülteninde, Cybertruck’ın teknolojik ve yapısal olarak “birçok sınırları zorlayacağı” iddia ediliyor.

Cybertruck’ın alışılmadık tasarımı, belirtilen boyutların elde edilmesini mümkün kılıyor. Pratik bir iş kamyoneti yerine, bir kıyamet sonrası bilim kurgu filminden çıkacak bir şey yaratma arzusu, şirketin mühendislerini pratik bir pick-up kamyoneti andırmayan bir şeyler yapmaya itti.

Musk, toplantı sırasında, “İyi tasarımın unsurlarından biri, dışarıdan bakıldığında içeriden daha büyük hissettirmesi gerektiğidir.” dedi. Pick-up kamyonetlerinin artan büyümesi, ev sahipleri için giderek daha fazla problem oluşturduğundan, yaklaşık 6.1 metre uzunluğunda bir garaja Cybertruck sığdırabileceğinizi ekledi.

Cybertruck’ın tasarımıyla Tesla, Ford’un en çok satan aracına kıyasla keskin bir kontrast çizmeye çalışıyor.

Tesla şimdilerde, Cybertruck araçlarını dünya genelinde “son sertifikasyon ve doğrulama” için test ediyor. Otomotiv üreticisi, ilk üretim Cybertruck’ın Teksas’taki Gigafactory’den çıktığını geçtiğimiz hafta sonu duyurdu.

Musk, kamyonetin bu yıl üretimine başlayacağını ve 2024’te seri üretimin başlayacağını doğruladı. Bir yıl önce, Musk, teslimatların bu noktada başlamasını bekliyordu, ancak şimdi şirket, bu yılın sonlarına doğru başlayacağını söylüyor, bu da Nisan ayında üçüncü çeyrekte bir teslimat etkinliği duyurusuyla örtüşüyor. Cybertruck ilk olarak 2019’da duyurulmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER