Ulaşım

Tesla Cybertruck üretimine 2023’te başlayacak

tesla cybertruck
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Tesla Cybertruck üretimini sessiz sedasız 2023’e ertelemiş gibi görünüyor. Reuters’ın haberine göre, şirket elektrikli kamyonetinin üretimine 2022 yerine 2023’ün ilk çeyreğinde başlayacak.

Tesla’dan üretimin ertelenmesi konusunda henüz resmi bir açıklama gelmiş değil. Ancak Cybertruck’ın sipariş sayfasında üretimin 2022’de başlayacağı konusunda verilen referans kaldırılmış durumda. Sayfanın tasarım bölümünde daha önce “Yapılandırmanızı 2022’de üretimin başlamasına kısa bir süre kala tamamlayabilirsiniz” şeklinde bir ifade bulunuyordu. Ancak artık bu cümlede “2022’de” kısmı yer almıyor.

Tesla’nın Cybertruck üretimi konusunda sıkıntı yaşadığı bir sır değil. Şirketin CEO’su Elon Musk, geçtiğimiz kasım ayında Twitter’dan Cybertruck hakkında gelen bir soruya “2021’in tedarik zinciri için bir kabus” olduğunu söyleyerek yanıt vermişti. Musk, 26 Ocak’ta yıllık finans raporunun değerlendirileceği toplantıda konu hakkında daha fazla detay paylaşılacağını da belirtmişti.

Reuters’ın haberine göre, Tesla Cybertruck üretimine önce sınırlı kapasitede başlayacak ve sayıyı daha sonra artıracak. 2019’da Cybertruck’ın tanıtıldığı etkinlikte kamyonetin üretiminin 2021’in sonlarında başlayacağı belirtilmişti. 2021’in ocak ayındaki finans raporu değerlendirme toplantısında ise 2021’de az sayıda aracın teslim edilebileceğini ve 2022’de daha büyük kapasiteli üretimin başlayacağı açıklanmıştı. Daha sonrasında ise kamyonetin yollara çıkışı 2022’ye ertelenmişti.

Elon Musk’ın koyduğu zaman hedeflerinin fazla iyimser olduğu biliniyor. Dolayısıyla Tesla’nın araçlarının yollara çıkışının gecikmesi kimseyi şaşırtmıyor. Pandemi kaynaklı tedarik zinciri ve bileşen sıkıntılarının da gecikmede etkili olduğu Reuters’ın haberinde belirtilen noktalar arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER