ManşetlerUlaşım

Tesla Cybertruck’ın fiyatlandırma bilgileri ve performans özellikleri açıklandı

tesla cybertruck

Uzun süren üretim gecikmelerinin ardından, Tesla CEO’su Elon Musk perşembe günü ilk parti Cybertruck elektrikli araçları yeni sahiplerine teslim etmek için sahneye çıktı. Şirket, nihayet lüks elektrikli kamyonet için fiyatlandırmayı da açıkladı. Potansiyel alıcılar, 60.990 ila 100.000 ABD Doları arasında bir fiyat ödemeyi bekleyebilirler. Şirket, ilgilenenlerin kendi siparişlerini vermek için kullanabilecekleri çevrimiçi bir yapılandırma aracı da açtı.

Ayrıca Tesla, etkinlikte aracın performans özelliklerini ve model seçeneklerini de resmi olarak açıkladı. Cybertruck’ın giriş seviyesi versiyonu, tek motorlu arka tekerlek sürüşü olan ve 60.990 dolarlık fiyat etiketine sahip (yapılandırıcıya göre “teşvikler” ve “tahmini 3 yıllık yakıt tasarrufu” sonrasında 49.890 dolar). Bu modelin tahmini 400 kilometre menzili ve 6.5 saniyelik sıfırdan altmışa hızlanma süresi bulunuyor. 2025 model yılına kadar piyasaya sürülmesi beklenmiyor.

Tesla Cybertruck’ın orta ve üst seviye modellerinin etkileyici özellikleri var

Orta seviye model, her aks üzerinde e-motorlara sahip olan dört tekerlekten çekiş versiyonu ve 79,990 dolarlık fiyat etiketi ile geliyor. Bu model, 3000 kg ağırlığında. 547 kilometre menzil sunacak, daha saygın 4.1 saniyelik sıfırdan altmışa hızlanma ve 600 HP ile 7435 lb-ft torka sahip olacak. Yaklaşık 5 tonluk çekme kapasitesi, Ford Lightning XLT’nin maksimum 4,5 tonluk kapasitesinden biraz daha fazla.

99.990 dolara, üst düzey Cyberbeast modeli satın alınabiliyor. Cyberbeast, üç e-motor ile donatılmış ve AWD kullanımı, 320 mil menzil, 2.6 saniyelik sıfırdan altmışa hızlanma, 210 km/h maksimum hız, 845 beygir gücü ve 10,296 lb-ft tork sunacak. Bu etkileyici özelliklere rağmen, Cyberbeast aynı şekilde 5 tonluk çekme limitine sahip olacak.

Hem Cyberbeast hem de AWD versiyonu, 3.5 metreküp yük taşıma kapasitesine ve beş yetişkin yolcu kapasitesine sahip olacak. Cybertruck serisi, Tesla’nın süper şarj ağı ile uyumlu ve maksimum 250W kabul edebilecek, bu da her 15 dakikalık şarj süresi için 206 kilometre menzil ekleyebilecek. AWD ve Cyberbeast modelleri şu anda Tesla’nın web sitesinde siparişe açık, ancak potansiyel alıcıların sipariş verirken tamamen iade edilebilir 250 dolarlık bir depozito yatırmaları gerekecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER