Ulaşım

Tesla’dan elektrikli ATV sürprizi

tesla cybertruck atv cyberquad
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Tesla Cybertruck adını taşıyan elektrikli kamyonetini tanıttığı etkinlikte izleyicilere bir sürpriz de yaptı. Şirket, kendi tasarımı olan elektrikli ATV’yi de aynı etkinlikte gözler önüne çıkardı.

Bu elektrikli ATV’yi şu an için Tesla’nın çevrimiçi mağazasında görmek mümkün değil. Dolayısıyla ATV’nin fiyatı ve kesin çıkış tarihi gibi bilgiler belirsizliğini koruyor. Cybertruck’ın yükleme rampasının dayanıklılığını göstermek için de kullanılan ATV, hâlihazırda bir prototip gibi görünüyor.

Cybertruck‘ın kasasında dururken şarj olabilen ATV’nin üretiminin Cybertruck’tan önce başlaması beklenmiyor. Tesla, elektrikli kamyonetinin üretimine ise 2021’in sonları itibarıyla başlamayı planlıyor. Bu da şirketin önünde ATV’sini geliştirmek için de hatırı sayılır bir zamanın olduğu anlamına geliyor.

Tesla Cybertruck çizgisini ATV’ye de taşıyor

Tesla CEO’su Elon Musk’ın ATV’yi gözler önüne çıkarmadan önce söylediği “One more thing” (Bir şey daha) cümlesi ise akıllara, doğal olarak, Apple’ı getirdi. Uzun yıllar boyunca Apple etkinliklerinde sahneye çıkacak özel ürünlerin gelişini müjdelemek için kullanılan bu kalıp, bu sefer de Tesla’nın ATV’sinin gelişini müjdeledi.

Tesla’nın elektrikli ATV’si, tasarımı itibarıyla Cybertruck’tan çok uzaklaşmıyor. Tıpkı Cybertruck gibi, elektrikli ATV de füturistik hatlarıyla bilimkurgu filmlerinden fırlamış gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER