EğlenceUlaşım

Tesla’nın kendi çevrim içi müzik servisi için çalıştığı söyleniyor

tesla redwood

tesla cevrim ici muzik servisiTesla güvenli ve çevreci yaklaşımı ve her geçen gün gelişen otonom sürüş yetenekleriyle otomotiv sektöründe modern zamanların yıldızı olarak nitelenebilir. Elon Musk’ın CEO’luğunu yürüttüğü şirket, önümüzdeki dönemde otomotiv sektöründeki hizmetini geliştirmek için başka sulara yelken açmayı da değerlendiriyor. Recode’da yer alan habere göre, Tesla çevrim içi müzik servisi kurmak için plak şirketleriyle görüşüyor. Kaynaklar Tesla’nın servisi otomobilleriyle bir paket içinde sunmayı istediğini belirtti.

Tesla’nın bu planı nasıl uygulamaya koyacağı ise şu an için belirsizliğini koruyor. Şirketin Pandora’nın yolundan giderek farklı paketlerde çevrim içi radyolar sunabileceği söyleniyor.

Tesla çevrim içi müzik servisi ile kurtlar sofrasına oturabilir

Çevrim içi müzik servisi pazarı oldukça kalabalık. Tesla’nın pazar liderleri Spotify ve Apple Music ile lisans anlaşması yapmak yerine kendi servisini oluşturmayı değerlendirmesi de biraz garip bir tercih gibi görünüyor.

Tesla’nın uzmanlığının tamamen dışında bir alana el atmasının yanlış bir tercih olacağı düşünülüyor. Tidal gibi mali yapısı ve içerikleri kuvvetli bir şirketin bile çevrim içi müzik servisi pazarında sıkıntı yaşaması, Tesla’nın planına dair şüpheleri artırıyor. 50 milyon aboneye sahip Spotify ve 27 milyon kullanıcıya sahip Apple Music ile rakip olmak da Tesla’yı bekleyenler arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER