Ulaşım

Tesla araba anahtarını kaybetmeye son vermeyi amaçlıyor

tesla-bluetooth-le-anahtar-091115

Tesla Model S, dünyanın en gelişmiş otomotiv teknolojilerinden bazılarını bünyesinde barındırıyor. Ancak, araba anahtarını arayıp bulamama durumunda Tesla Model S de çaresiz kalıyor. Evden çıkmadan önce araba anahtarı bulamamanın dünya üzerindeki en sinir bozucu şeylerden biri olması, bu soruna getirilecek bir çözümün önemini ortaya koyuyor.

Çözüm için kolları sıvayan Tesla, kullanıcıların araba anahtarlarının izini bir akıllı telefon uygulamasıyla takip etmeyi mümkün kılmaya hazırlanıyor. Şirket tarafından ABD Federal İletişim Komisyonu’na (FCC) sunulan belgelerde Bluetooth Low Energy desteğiyle çalışan araba anahtarının test edildiği görülüyor.

Tesla’nın otomobil anahtarına Bluetooth LE desteği ekleme konusunda çeşitli motivasyonlarının olması muhtemel gözükse de, “anahtarımı bul” şeklinde bir özelliğin temel neden olma ihtimalinin bir hayli yüksek olduğunu belirtmek gerekiyor.

Tesla, üstünde çalıştığı teknolojiyi hayata geçirdiği takdirde oldukça şık gözüken anahtarına fazlasıyla işlevsel bir ekleme yapmış olacak. Şirketin önümüzdeki mart ayında görücüye çıkacak Model 3’te Bluetooth LE destekli anahtarını kullanması kimseyi şaşırtmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER