Teknoloji

Tesla elinde tuttuğu Bitcoin’in yüzde 75’ini satmış

elon musk tesla bitcoin

Elon Musk Tesla’nın yaşanan kripto kışı sırasında elinde bitcoin tutması için uğraşmıyor gibi görünüyor. Şirketin 2022 ikinci çeyrek finans raporu oturumu sırasında, elektrikli otomobil şirketi bu çeyrekte elinde bulunan Bitcoin’in yüzde 75’ini sattığını ortaya çıkardı. Şirket, elindeki kripto parayı 963 milyon dolara sattı. Tesla, elinde kalan dijital varlıkların 218 milyon dolar olduğunu söyledi.

Geçen yılın şubat ayında şirket, bilanço sermayesiyle birlikte 1.5 milyar dolarlık kripto para birimi satın aldığını ve ayrıca yakında araçları için ödeme olarak Bitcoin’i kabul edeceklerini duyurdu. Bu duyuru, kripto para piyasalarını bir dizi kripto para fiyatını artıran ve Musk’ı fiili bir kripto lideri olarak güçlendiren bir çılgınlığa götürdü. Daha sonra, aniden kripto ödemelerini kabul etme planlarından vazgeçtiklerini açıkladığında, toplulukla var olan bu iyi niyetin çoğu tersine döndü.

Tesla Bitcoin düşüşlerinin yaşandığı dönemde satışı yapmış

Şirketin satışları, Musk’ın sosyal medya gönderilerinde ve Tesla CEO’su pozisyonunda kişisel olarak desteklediği hem Bitcoin hem de Dogecoin dahil olmak üzere, tüm kripto para birimlerinin fiyatlarındaki keskin düşüşlerin ardından geldi.

Kazanç toplantısı sırasında, şirketin yöneticileri satışın nedeninin Çin’in COVID kapanmalarının belirsizliği sırasında nakit pozisyonlarını en üst düzeye çıkarma arzusu olduğunu söyledi. Tesla CFO’su Zachary Kirkhorn, “Gelecekte Bitcoin varlıklarını artırmaya kesinlikle açığız. Dolayısıyla bu, Bitcoin hakkında bir karar olarak alınmamalıdır.” dedi. “Çin’de COVID kapatmaları nedeniyle şirket için genel likidite konusunda endişeliydik.” diye ekledi.

Bu arada Tesla’nın 2. çeyrek kazanç raporu, 2.26 milyar dolarlık kârla beklentileri aşmayı başardı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER