Ulaşım

Tesla Bitcoin ile yapılan ödemeleri kabul etmeye başladı

tesla bitcoin

Tesla, ABD’de Bitcoin ile yapılan ödemeleri kabul etmeye başladı. Bu önemli gelişmeyi şirketin CEO’su Elon Musk, Twitter hesabı aracılığıyla duyurdu. Kripto parayla ödeme seçeneğini artık Tesla’nın ABD’deki internet sitesinde görmek mümkün.

ABD’de Tesla satın almak isteyenler, Bitcoin’in yanında kredi kartıyla da ödeme yapabiliyor. Musk, 2021 bitmeden başka ülkelerde de Bitcoin ile yapılan ödemelerin kabul edilmeye başlayacağını dile getirdi.

Musk, Tesla’nın kripto parayla yapılan ödemeleri nasıl yöneteceği konusunda da bilgi verdi. Tesla CEO’su şirketinin kendi yazılımlarının yanı sıra açık kaynak yazlımlarından da faydalanacağını belirtti. Bunlara ek olarak, Bitcoin devrelerinin yönetimi de şirket tarafından gerçekleştirilecek. Tesla, ödenen Bitcoin’leri bozdurmayacak.

Tesla, Bitcoin ile ödeme kabul etmeye başlayacağının sinyalini daha önce vermişti. Şirket tarafından ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) sunulan belgelerde bunun için toplamda 1.5 milyar dolar yatırım yapıldığı görülmüştü. SEC belgesinin ortaya çıkmasıyla birlikte Bitcoin’in değeri o zaman için en yüksek noktası olan 43 bin dolar seviyesine ulaşmıştı. Bitcoin’in mevcut değeri ise 56 bin doların üzerinde seyrediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER