Ulaşım

Tesla ayrımcılık davasında büyük tazminat ödeyecek

tesla
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Tesla, Owen Diaz eski bir siyahi çalışanının açtığı ayrımcılık davasında 137 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edildi. Şirket dava dilekçesinde Fremont’taki elektrikli otomobil fabrikasında ayrımcılığa ve ırkçı tacize göz yummakla suçlanmıştı. Söz konusu meblağ, bugüne kadar bir ırkçı ayrımcılık davasında ödenen en büyük cezalar arasına girdi.

Diaz, Tesla’da çalışırken 18. yüzyıldan kalma bir ırkçılığa maruz kaldığını belirtmişti. Şirket çalışanlarının fabrikanın çeşitli iş yerlerine gamalı haçlar, ırkçı duvar resimleri ve saldırgan karikatürler çizdiğini söyleyen Diaz, fabrika yöneticilerinin bunu durdurmak için herhangi bir şey yapmadığını iddia etmişti. Dava dilekçesinde Tesla’nın ilerlemeci imajının Afrika kökenli çalışanlara yönelik kötü muameleyi gizleyen bir maske olduğu da belirtilmişti.

Diaz’a duygusal sıkıntılar nedeniyle 6.9 milyon dolar ödenmesine hükmeden mahkeme, Tesla’nın cezai tazminat olarak 130 milyon dolar ödemesine karar verdi. Diaz’ın avukatı Lawrence Organ, Amerika’nın en zengin şirketlerinden birinin fabrikasında siyahi çalışanlara iğrenç şekilde davranıldığının onaylanmasının çok önemli bir gelişme olduğu belirtildi.

The New York Times’a konuşan Diaz ise bu noktaya gelmenin dört yıl sürdüğünü ve omuzlarından büyük bir yük kalktığını dile getirdi.

Tesla ise bir blog yazısıyla davada kendisine yöneltilen iddiaları bir kez daha reddetti. Şirketin insan kaynaklarından sorumlu başkan yardımcısı Valerie Capers Workman’in imzasıyla yayınlanan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Bay Diaz ve şirket çalışanı olmayan üç tanığı, Fremont’taki fabrikada sürekli olarak ırkçı ifadeler duyduklarını söylüyorlar. N ile başlayan ifadenin iş yerinde kullanılması uygun olmasa da, bunun çoğunlukla Afrika kökenli çalışanlar tarafından ‘arkadaşça’ kullanıldığını belirtmek gerekiyor.”

Tesla, Diaz’ın şikayetlerinin ardından iki taşeronu kovduğunu ve birini de cezalandırdığını hatırlattı. Kararın gerçeği yansıtmadığını söyleyen Valerie Capers Workman, şirketin 2015 ve 2016’da mükemmel olmadığını, ancak aradan geçen yıllarda geliştiğini belirtti. Karara itiraz edilip edilmeyeceği ise henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER