Ulaşım

Tesla Autopilot sistemine yeni sensörler eklenecek

tesla autopilot
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

tesla autopilotTesla Autopilot platformunun yeni versiyonuna daha fazla radar ve kamera sensörü eklemeyi planlıyor. Electrek sitesinde yer alan haberde yeni versiyonun çıkış zamanı konusunda bilgi verilmedi. Ancak Tesla CEO’su Elon Musk, otonom sürüşün insanların hayatlarına tahmin edilenden daha erken gireceğini belirtti. Bu da şirketin yenilenen platformu kullanıma sunma konusunda elini çabuk tutacağı düşüncesini oluşturuyor.

Hali hazırdaki Autopilot sisteminde otomobilin önünde bir radar bulunuyor. Yeni sistemde bu radarın yanına dört radarın daha ekleneceği belirtiliyor. Söz konusu radarların aracın dört bir köşesine yerleştirileceği söyleniyor. Otomobilin ön kısmına bakan kameraların sayısının da birden üçe yükselmesi bekleniyor. Bazı otomobil üreticileri otonom sürüş için LIDAR sensörlerini vazgeçilmez olarak görse de, Tesla’nın yeni sisteminde bu sensörlere yer vermesi beklenmiyor.

Sistemin bazı parçaları ise şimdiden Tesla’nın otomobillerinde bulunuyor. Ancak bu parçaların önemli kısmını kablo tesisatı ve üçlü kamera sisteminin kurulacağı yuva oluşturuyor. Dolayısıyla ortadaki mevcut ekipmanların yeni sistem için gerçek anlamda bir fonksiyon sunduğunu söylemek pek mümkün değil.

Tesla Autopilot platformununun yeni versiyonunun ne zaman dağıtılacağı bilinmiyor

Autopilot platformunun yeni versiyonunun dağıtımının ne zaman başlayacağı henüz bilinmiyor. Şirket de şu an için bu konuya ilişkin olarak bir açıklama yapmaya yanaşmıyor. Tesla’nın sistemde ilk olarak yazılım güncellemesi aracılığıyla küçük iyileştirmeler yapacağı belirtilirken, fiziksel donanımda yenilik gerektiren değişikliklerin geliş zamanı konusunda henüz somut bir ipucu verilmedi.

İLGİLİ HABERLER