Ulaşım

Tesla Autopilot donanımının yeteneklerini yakından görme imkanı sunuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

tesla autopilotTesla, otonom sürüş teknolojisine önemli yatırımlar yapıyor. Model 3’ün de aralarında bulunduğu yeni otomobillerinde sürücüsüz sürüş imkanı sunmanın sözünü veren şirket, CEO’su Elon Musk tarafından da paylaşılan bir videoyla Autopilot donanımının işleyişini gözler önüne seriyor.

Video boyunca ekranda dört farklı kamera açısı görülüyor. Bunlardan birinde otomobilin sürücü koltuğunda oturan kişinin görüş alanı yer alıyor. Diğerlerinde ise otomobilin farklı noktalarında bulunan sensör ve kameralardan gelen bilgi ve görüntüler gösteriliyor. Bu sensör ve kameralar sayesinde otomobil diğer taşıtları, şerit çizgilerini, trafik ışıklarını, sokak levhalarını ve yayaları tespit edebiliyor.

Sürücüyü de gösteren kamera açısında sürücü koltuğunda oturan kişinin elleri ve ayaklarının yolculuk boyunca boşta olduğu görülüyor. Videonun bir bölümünde ise yol kenarında yürüyenlerin farkına varan otomobilin güvenliği artırmak adına yavaşlaması dikkat çekiyor. Şirket, böylelikle Autopilot’un sürüş güvenliği hassasiyetinin altını çizmiş oluyor.

Tesla Autopilot teknolojisinin farklı hava koşullarındaki performansı merak ediliyor

Video Tesla Autopilot donanımının makul hava koşullarında ve gün ışığı altındaki yol performansını gözler önüne seriyor. Ancak pek çok kişi, otonom sürüş teknolojisinin farklı hava ve yol koşulları altındaki performansını merak ediyor. Tesla’dan gelecekte bu merakı giderecek bir videonun gelmesi şaşırtıcı olmayacaktır. Sürücüsüz otomobil teknolojisine ilgi duyan şirketlerin sayısı her geçen gün artarken, otomotiv sektörüne yeni bir soluk getiren Tesla’nın attığı ve atacağı adımların merakla beklendiğini unutmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER