Ulaşım

Tesla otomatik sürüş yazılımını önceliklerinden biri haline getiriyor

tesla autopilot

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, “Autopilot” adını verdiği otomatik sürüş yazılımına bazı kısıtlamalar getirse de; bu durum şirketin yazılımı geliştirme çalışmalarında frene bastığı anlamına gelmiyor. Tesla CEO’su Elon Musk’ın Twitter hesabı aracılığıyla yaptığı açıklamalar da, Autopilot yazılımının geliştirileceğini doğruluyor.

Tesla otomobillere mümkün olan en kısa zamanda tam otonomiyi sağlamak için Autopilot yazılım ekibini güçlendirme kararı aldıklarını dile getiren Elon Musk, ekibe yetenekli yazılım mühendislerini dahil edeceklerini belirtti.

Autopilot ekibine katılacak yazılım mühendislerinde daha önce otomobil teknolojisi üstünde çalışmış olma zorunluluğu aranmıyor. Ancak bu ekipte görev yapacakların her an Elon Musk ile karşılaşmaya hazırlıklı olması gerekiyor. Tesla CEO’su, daha önce verdiği bir röportajda Autopilot ekibinin doğrudan kendisine bağlı olarak çalıştığını dile getirmişti.

Halihazırda Tesla Autopilot yazılımı, otomobili park ederken veya direksiyonu çevirirken devreye giriyor. Ancak, şu aşamada Autopilot’ın otomobilin kontrolünü tamamen ele alma gibi bir yeteneği bulunmuyor. Autopilot projesini “süper yüksek öncelikli” olarak tanımlayan Elon Musk, üç yıl içinde tamamen otonom bir otomobili yollara çıkarmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER