Ulaşım

Tesla Autopilot güncellemesi mevcut modeller için “pürüzsüz yolculuk” vadediyor

tesla otonom sürüş

tesla autopilotTesla’nın otomobilleri, otonom sürüş konusunda sürekli daha yetenekli hâle geliyor. Ancak otonom sürüş yeteneğinin gelişmesi, tüm araç sahiplerinin bu özelliği sevmesini garanti etmiyor. Şirketin CEO’su Elon Musk bile, otonom sürüş deneyiminin kimi zamanlarda rahatsız edici olabildiğini onaylıyor. Tesla Autopilot yazılımı için önümüzdeki ay yayınlayacağı güncellemeyle daha “pürüzsüz bir yolculuk” vadediyor.

Yeni güncellemenin ipuçlarını Tesla CEO’su Elon Musk, Twitter üzerinden verdi. 2016’nın ekim ayından sonra üretilen Model S ve Model X araçlar için hazırlanan güncelleme, Autopilot ile “ipek gibi pürüzsüz” bir sürüş deneyimi vadediyor. Autopilot’un güvenliğini de artırması beklenen yeni güncelleme ile çarpmaları engelleyecek faktörlerin de minimuma indirilmesi amaçlanıyor.

Musk, güncellemenin getireceği diğer özellikler konusunda bilgi vermedi. Ancak yeni yazılımın eller serbest dikey park ve yağmur sensörü gibi özellikleri de barındırması bekleniyor. Şirketten bu konuda resmi bir açıklama gelmiş değil. Yeni nesil otomobillerin daha önceki nesilleri yakalamasını amaçlayan Tesla’nın güncellemenin çeşitli yeniliklerini eski modellerde de sürdürebilir.

Tesla Autopilot yazılımı ile ABD’nin uçtan uca geçilebilmesi amaçlanıyor

Tesla CEO’su Elon Musk, 2017’nin sonu itibarıyla Autopilot ile tüm ABD’nin uçtan uca geçilebilmesini amaçlamıştı. Şirketin güncellemeleri, bu hedefe ulaşılması için önemli bir adım niteliği taşıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER