Ulaşım

Tesla Autopilot güncellemesi aralık ayının ortasında dağıtıma çıkacak

tesla otonom sürüş

tesla autopilotTesla, otonom sürüş yazılımı Autopilot’a daha fazla yetenek kazandıracak bir güncelleme hazırladığını daha önce duyurmuştu. Enhanced Autopilot olarak anılan bu güncellemenin ne zaman yayınlanacağı konusunda ise net bir bilgi verilmemişti. Bu belirsizlik Tesla CEO’su Elon Musk tarafından atılan bir tweet ile son buldu. Yeni bir Model S sahibinin gelişmiş Autopilot özelliklerinin gelişiyle ilgili sorusunu yanıtlayan Musk, 3 hafta içinde güncellemenin dağıtımının başlayacağını belirtti. Bu da aralık ortasına tekabül ediyor.

Tesla Autopilot güncellemesi, vadettiği her yeniliği bir anda kullanıcılara sunmayacak. Bazı özellikler her ay düzenli olarak yayınlanacak küçük güncellemelerle kullanıcılara ulaştırılacak.

Tesla Autopilot 2017’nin sonları itibarıyla “tam özerklik” hedefliyor

Tesla, her ay düzenli olarak ekleyeceği küçük özelliklerle 2017’nin sonu itibarıyla tam özerkliğe ulaşmış olmayı amaçlıyor. Şirket, Autopilot’un tam otonom sürüş yeteneklerini ise kısa bir süre önce paylaştığı videoyla gözler önüne sermişti.

Elektrikli otomobil pazarında öncüler arasında yer alan Tesla, yeni Autopilot özellikleriyle her geçen gün daha fazla şirketin ilgi gösterdiği “sürücüsüz sürüş” konusunda da öncü olmayı hedefliyor.

Yayınlanacak güncelleme ilk başta Autosteer ve Smart Summon gibi özellikleri barındırmayacak. Bu özellikler için birkaç ay daha beklemek gerekecek. Yüklü bir miktar karşılığında Tesla satın alanlar bu özellikleri beklemekten ötürü pek memnun olmayabilir. Ancak bu bekleyişin sonunda sabırlarının karşılığında ciddi bir konfora kavuşacaklarını söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER