Ulaşım

Tesla yeni otomobillerinin Autopilot donanımını geliştiriyor

tesla autopilotTesla 2016’nın ekim ayından itibaren ürettiği otomobillerin hepsinin otonom sürüş için gerekli donanımı taşıyacağını açıklamıştı. Bu açıklamaya rağmen, şirket gerekli teknolojiyi henüz tam anlamıyla hazır hâle getirmiş değil. Electrek sitesinde yer alan habere göre, Tesla Autopilot donanımının (HW 2.5) yeni versiyonlarını Model 3, Model S ve Model X’e yerleştiriyor. Ancak bu değişim akşamdan sabaha gerçekleşmeyecek.

Electrek’in haberinde yeni kurulumda ikinci bir devrenin de bulunduğu ve böylelikle daha fazla işlemci gücünün sağlandığı bilgisi yer alıyor. Tesla’dan yapılan açıklamada ise HW 2.5 işlem ve tesisat bolluğunun artacağı ve bu sayede dayanıklılığın da yukarıya çekileceği ifade edildi.

HW 2.0 veya daha sonra üretilmiş tüm otomobillerde otonom sürüş özelliği için gerekli altyapı da bulunacak. Kısacası tam otonomi seçeneği gündeme geldiğinde bu durum otomobiller için herhangi bir problem teşkil etmeyecek. Tesla otomobilleri ücretsiz olarak HW 2.5’e yükseltecek.

Tesla Autopilot donanımını daha ileriye götürebilir

Söz konusu değişiklik, Tesla’nın donanımını geliştirme konusunda iyi bir çizgi tutturduğunu bir kez daha gösteriyor. Elektrikli otomobil üreticisi için otonom sürüş amacıyla pahalı eklentiler alan müşterilerin beklentisini karşılamak önem taşıyor. Tesla Autopilot donanımını geliştirme konusunda daha fazlasını yapma kapasitesine sahip olsa da, otonom sürüşü HW 2.0 ve sonrasını taşıyan araçlarla sınırlı kılmamak adına temkinli bir yaklaşımı tercih etmiş gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER