Eğlence

Tenet için yeni gösterim tarihi açıklaması

tenet

Christopher Nolan’ın merakla beklenen yeni filmi Tenet için birkaç ertelemenin ardından sonunda başka bir gösterim tarihine karar verilmiş gibi görünüyor. Film, 26 Ağustos’ta 70 ülkede vizyona girecek. Bu ülkelerin arasında ABD olmayacak. Tenet’in ABD’deki izleyicilerle buluşması 3 Eylül’de gerçekleşecek. Ancak bu buluşma da belli şehirlerle sınırlı olacak.

Warner Bros. geçtiğimiz hafta filmin vizyona girişini süresiz olarak erteleme kararı almıştı. Şirket bu kararı duyururken, Tenet’in ABD’den önce diğer ülkelerde izleyicilerin karşısına çıkabileceğinin ipucunu vermişti. Eğer planlarda başka bir değişiklik olmazsa filmi, 26 Ağustos itibarıyla 70 ülkede gösterime girecek. Bu 70 ülke arasında büyük ihtimalle Türkiye de bulunuyor.

Warner Bros. tarafından Variety’ye yapılan açıklamada, filmin Çin’de gösterimi konusunda henüz bir plan olmadığı belirtildi. Çin, Kuzey Amerika’nın ardından dünyanın en büyük ikinci sinema pazarı konumunda.

Çin’deki sinemalar yeniden açılmaya başladığında ülkenin film idaresi iki saatten uzun filmlerin gösterimine izin verilmeyeceğini açıklamıştı. Ancak Variety’nin haberine göre, ülkedeki bazı sinemalarda Inception gibi iki saatten uzun süren eski filmler gösteriliyor. Dolayısıyla bu kararın artık uygulanmadığı söylenebilir.

Eğer Tenet planlandığı gibi vizyona girerse, mart ayında küresel koronavirüs salgını nedeniyle sinemaların kapanmasının ardından izleyicilerin karşısına çıkan ilk büyük film olacak. Küresel koronavirüs salgınının seyrinin çok hassas olması ve gidişatın ülkeden ülkeye değişkenlik göstermesi, açıklanan tarihler konusunda da temkinli olmayı gerektiriyor. Yine de, Nolan’ın en son filminin sinema salonlarını pas geçip doğrudan çevrimiçi servislere gelmesi gibi bir ihtimal şu an için söz konusu görünmüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER