EğlenceTeknoloji

Tencent WeGame X ile tüm dünyaya oyun sunacak

tencent wegame x

Çin’in büyük şirketlerinden biri olan Tencent, aralarında Epic Games‘in de bulunduğu pek çok oyun şirketinde hisseye sahip. Ancak bu durum Tencent’i uluslararası bir oyun mağazasına sahip olmaktan alıkoymuyor. Şirket, merkezi Hong Kong’da bulunan WeGame X isimli bir oyun mağazası açtı. Söz konusu mağazaya tüm dünyadan erişilebiliyor.

Epic Games Store veya Steam türevi diğer servisleri kullananlar için WeGame X’in şu an için vadettiği deneyimin pek etkileyici olmadığını söylemek gerekiyor. Hâlihazırda “Erken Erişim” etiketini taşıyan servisin genel yapısı da bunu gösteriyor.

Platformda şu anda 17 bağımsız oyun bulunuyor. Bunların büyük kısmını bağımsız oyunlar oluşturuyor ve bu bağımsız oyunların çok azı Çin dışındaki oyuncular tarafından biliniyor. Bu gruptaki oyunlar arasında en bilinen seçenek olarak ise My Time at Portia öne çıkıyor. Yakında listeye daha popüler ve bilinen oyunların eklenmesi de muhtemel görünüyor.

Tencent oyun mağazasına destek veren yayıncılar arasında Deep Silver, Hello Games ve Larian Studios gibi şirketlerin adını sayıyor. Dolayısıyla şirketin girişiminin bir tür ilk hamle olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER