Teknoloji

Facebook servislerindeki kesinti Telegram’a yaradı

telegram hamas

Facebook servislerinde yaşanan neredeyse 6 saatlik kesinti, bazı uygulamalara fazlasıyla yaramışa benziyor. Bu servislerden birisi de Telegram oldu. Telegram CEO’su Pavel Durov, WhatsApp ve Facebook Messenger gibi haberleşme servislerini de etkileyen kesintinin ardından bir günde 70 milyon kullanıcı kazandıklarını açıkladı.

Bir diğer mesajlaşma servisi Signal da aynı günde milyonlarca yeni kullanıcı kazandığını açıkladı. Her iki uygulama da doğrudan WhatsApp ile rekabet ediyor. Ancak Facebook Messenger’ın ve Instagram’ın mesajlaşma servisinin de hatırı sayılır bir kullanıcı kitlesinin bulunduğunu unutmamak gerekiyor.

Telegram geçtiğimiz ocak ayında aylık aktif kullanıcı sayısının 500 milyona ulaştığını açıklamıştı. Bu da, Facebook servislerinde yaşanan kesintinin Telegram’ın kullanıcı sayısını yüzde 10’un üzerinde artırdığı anlamına geliyor.

Telegram’ın kullanıcı sayısında kaydedilen bir önceki büyük artışta da Facebook’un yaşadığı sorunlar etkili olmuştu. Yeni gizlilik politikasının sunumunu yanlış şekilde yapan WhatsApp, pek çok kullanıcısına gizli bilgilerini Facebook’la paylaşacağını düşündürmüştü.

Pavel Durov, Telegram’ın bu emsalsiz büyüme sırasında da kusursuz biçimde çalışmaya devam ettiğini belirtse de, Kuzey ve Güney Amerika’daki kullanıcıların yeni katılımcıların bir anda gelmesinden dolayı bazı sorunlar yaşadığını kabul etti. Signal kullanıcılarının da yoğunluk nedeniyle kişi listelerinin tamamını görmekte sıkıntı yaşadığı öğrenildi.

Pavel Durov, Telegram’ın yeni kullanıcılarını şu sözlerle karşıladı: “Yeni kullanıcılara şunu demek istiyorum. En büyük bağımsız mesajlaşma platformu Telegram’a hoş geldiniz. Başkaları sizi yarı yolda bırakırken, biz bırakmayacağız.”

Telegram uzun süredir WhatsApp kullanıcılarını kendisine çekmeye çalışıyor. WhatsApp sohbet geçmişinin Telegram’a taşınabilmesi özelliği bu yılın başlarında kullanıma sunulmuştu. Yıl boyunca servise video görüşme ve canlı yayın gibi özellikler de eklenmişti. WhatsApp ve Signal’da mevcut olan uçtan uca şifreleme özelliği ise Telegram’da şu an için varsayılan olarak sunulmuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER