Teknoloji

Telegram işletmelere yönelik yeni özellikleriyle WhatsApp’a bir alanda daha kafa tutuyor

telegram hikayeler

Telegram WhatsApp kadar büyük bir kullanıcı tabanına sahip değil. Ancak artık burada da işletmelere yönelik imkanlar sunuluyor. İşletmeler Telegram’dan da müşterileriyle iletişim kurabilecek. Kullanıcılar diledikleri takdirde hesaplarını işletme hesabına çevirebilecek ve böylelikle müşterilerin kendileriyle iletişim kurmalarını kolaylaştıracak özelliklere erişebilecek.

İşletmeler çalışma saatlerini profillerinde gösterebilecek ve konumlarını bir harita üzerinde işaretleyebilecek. Çalışma saatlerinin belirlenmesi sayesinde müşteriler, işletmenin o anda hizmet verip vermediğini rahatlıkla görebilecek.

İşletmeler ayrıca başlangıç sayfalarını özelleştirebilecek; ürünleri ve hizmetleri hakkındaki bilgileri boş sohbet ekranlarında gösterebilecek. Böylece müşterilere daha iletişime geçmeden önce tekliflerin ne olduğuna dair bir fikir sunmaları mümkün olacak. Birden fazla soruya yanıt vermeyi kolaylaştırmak için Business hesapları, hızlı yanıt olarak gönderebilecekleri önceden ayarlanmış mesajları da oluşturup kaydedebilecek.

telegram business

Bu özellikler Telegram Premium abonelerine sunuluyor

İşletmeler kendileriyle iletişime geçen müşterilere otomatik olarak gönderilen karşılama ve uzakta mesajlarını da önceden yazabilecek. Müşterilerle sohbet için bir bot da kullanılabilecek. Tüm bu özelliklerin Premium abonelerine sunulduğunu belirtmekte fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER