Eğlence

Telegram sohbetlerin içine eğlenceli oyunlar yerleştiriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

telegram-corsairs-051016Telegram, Facebook çatısı altında olduğu için WhatsApp’a gizlilik konusunda şüpheyle yaklaşan kişilerin favori mesajlaşma uygulamaları arasında yer alıyor. Bu süreçte çok büyük olmasa da kendisine bağlı bir kitle oluşturmayı başaran uygulama, kullanıcılarına sohbetlerini daha eğlenceli hâle getirecek yeni bir imkan sunuyor. Artık kullanıcılar uygulama üzerinden oyun oynayabilecek.

Oyun oynama imkanı @GameBot adını taşıyan bir hesap üzerinden sağlanacak. Kullanıcılar oyunu tek başlarına oynayabildikleri gibi kendilerini bir arkadaşlarına karşı da test edebilecek. “Bot” kelimesinin varlığı dikkat çekse de, yapılan eklemenin fazlasıyla mantıklı olduğu gerçeği değişmiyor.

Telegram oyun macerasına GameBot üzerinden sunduğu üç küçük oyunla başlıyor. Şirket burada kaliteyi niceliğin önüne yerleştiriyor. Söz konusu oyunlardan Corsairs, neşeli bir nesnelerden kaçış macerası yaşatıyor. MathBattle ise kullanıcıları bir zamanlayıcıya karşı mental aritmetik yapmaya zorluyor. Lumberjacks ise ağaç keserek vakit öldürmeye yardımcı oluyor.

Şirketin bu girişimdeki iş ortaklarından Gamee de oyunculara bazı seçenekler sunuyor. Önümüzdeki dönemde Telegram kullanıcılarına yüzlerce yeni oyunun ulaştırılacağının sözü de şimdiden verilmiş durumda. Şirketin kendi imzasını taşıyan üç oyun ise şimdiden kaliteleriyle dikkat çekmeyi başarıyor. Corsairs’in 5, MathBattle’ın ise 3 saatte kodlanmış olması da etkileyicilik dozunu biraz daha artırıyor.

Telegram oyunlarda da hız ve güvenilirlilik avantajını kullanıyor

Hızı ve güvenilirliği en büyük kozu olan Telegram, GameBot’ta da bu kozlarından yararlanıyor. Şirketten yapılan açıklamada oyun platformunun tek bir bayt disk alanına ihtiyaç duymadığı ve uygulama boyutunu da artırmayacağı belirtildi. Oyunları oynamak için iPhone 4 ya da üstü bir iPhone modeline ya da Android 4.4 ya da üstü işletim sistemiyle çalışan bir Android telefonuna sahip olmak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER