Teknoloji

Telegram yeni programının katılımcılarına Premium aboneliği hediye ediyor

telegram premium

Telegram, WhatsApp’ın alternatifleri arasında en popüleri olarak öne çıkıyor. Pek çok yenilikçi özellik WhatsApp’tan önce Telgram’a geliyor. Görünen o ki, şirket şimdi de bazı kullanıcılarına Telegram Premium aboneliğini ücretsiz olarak sunuyor. Ancak bu ücretsiz erişim, pek çok dezavantajla sunuluyor.

Telegram Info İngilizce kanalında ve firmanın güncellenmiş hizmet şartlarında belirtildiğine göre, şirket Android’de Eşler Arası Giriş Programı (P2PL) başlattı. Bu program, Telegram’ın telefon numarasını kullanarak diğer kullanıcılara SMS yoluyla tek seferlik PIN’ler (OTP’ler) göndererek mesajlaşma uygulamasında oturum açabilmelerini sağlıyor.

Telegram, telefon numaralarını her ay SMS yoluyla maksimum 150 OTP göndermek için kullanacağını belirtti. Ne yazık ki, alıcının o bölgede olmaması durumunda uluslararası mesajlaşma masrafları da dahil olmak üzere, bu programın bir parçası olarak ortaya çıkan tüm SMS masraflarından katılımcı kullanıcı sorumlu olacak. Ancak en azından OTP metinlerini uluslararası numaralara göndermemeyi seçebilmek için bir geçiş var gibi görünüyor.

Ancak Telegram’ın yeni hizmetindeki sıkıntı operatör ücretlerinden ziyade gizlilik gibi görünüyor. Programa katılan kullanıcıların telefon numarası alıcılar tarafından görülebilirken, katılımcılar da alıcıların numaralarını görebiliyor. Bu da ciddi bir problemi olarak tanımlanabilir.

Telegram’ın bu özelliğe ilişkin hizmet şartları, P2PL aracılığıyla telefon numaranızı alan kullanıcıların herhangi bir tacizinden veya zararından sorumlu olmayacağını belirtmektedir.

Şirketin hizmet koşullarında şu ifadeler yer alıyor: “Buna karşılık, P2PL’ye katılımınızın kapsamı dışındaki herhangi bir OTP alıcısıyla iletişim kurmamayı kabul edersiniz. Alıcı size yanıt verse bile, Telegram uygulamanız tarafından oluşturulan otomatik SMS kodlarının ötesinde herhangi bir mesaj göndermemeyi kabul edersiniz.”

Telegram Premium hangi avantajları getiriyor?

Peki ciddi gizlilik riskine rağmen insanlar neden bu programa katılmak isteyebilir? Şirket, katılımcıların gönderilen minimum OTP kotasına ulaşması durumunda aylık Telegram Premium aboneliği için bir hediye kodu sunuyor. Ayda 109,99 TL karşılığında 4 GB’a kadar dosya yükleme, daha hızlı indirme, sesli/görüntülü mesaj transkripsiyonları, premium çıkartmalar/simgeler ve daha fazlası gibi birkaç avantaj kullanıcıları bekliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER