Manşetler

Telegram’ın Premium Kullanıcılarına özel yeni Hikayeler özelliği görücüye çıktı

telegram hikayeler

Telegram’ın Premium kullanıcılarına sunduğu hikayeler özelliği, belirli bir süre sonra kaybolan paylaşımlar yapma imkanı sunarak, kullanıcılara diğer uygulamalardan daha fazla kontrol olanağı sağlıyor. Telegram’ın bu yeni özelliği, Facebook Messenger’daki benzer özellik ile aynı işlevi görüyor. Konuşma listesinin üstünde genişletilebilir baloncuklar olarak görünen hikayeler, kullanıcıların kimler tarafından görülebileceği ve ne kadar süreyle görünür olacağı gibi detayları ayarlamalarına olanak tanıyor.

Hikayeler, belirli kişilere, yakın arkadaşlara veya sadece belirlenen kişilere görünür olacak şekilde ayarlanabilir. Ayrıca kullanıcılar, hikayelere altyazılar ekleyebilir, başkalarını etiketleyebilir ve linkler ekleyebilir. Aynı zamanda, kullanıcılar, ön ve arka kameralarla çekilen fotoğrafları ve videoları aynı anda paylaşabilir, bu da BeReal’de bulunan gönderilere benzer bir deneyim sağlar.

Eğer belirli bir kişinin gönderilerini görmek istemiyorsanız, bu kişiyi iletişim listenizdeki “Gizli” listesine taşıyabilirsiniz. Bununla birlikte, kullanıcılar hikayelerinin ne zaman sona ereceğini de belirleyebilirler. Hikayeler, diğer servislerde olduğu gibi 24 saat sonra kaybolacak şekilde ayarlanabilir ya da 6, 12 veya 48 saat sonra kaybolacak şekilde de ayarlanabilir. Hatta hikayeler, her bir gönderi için gizlilik ayarlarını seçerken, profil sayfanızda sürekli olarak görünür olacak şekilde ayarlanabilir.

Telegram Premium: Hikayeleri paylaşma ve daha Fazlası

Hikayeleri herkes görebilir ve kullanıcılar, hikayelere tepkiler ve yanıtlar gönderebilirler. Ancak, hikayeleri paylaşabilmek için Telegram Premium abonesi olmanız gerekmektedir. Hikayeleri paylaşmak için en son sürüm Telegram uygulamasını kullanmanız ve Premium aboneliği için aylık 69,99 TL ödemeniz gerekiyor. Premium abonelik, daha hızlı indirmeler, özel çıkartmalar, sesli mesajlardan metne dönüştürme, takip limitlerinin iki katı gibi avantajları da beraberinde getiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER