Teknoloji

Telegram macOS uygulaması Güç Koruma Modu ile yenileniyor

telegram hikayeler

Telegram macOS uygulaması için hazırlanan en son güncelleme, MacBook kullanıcılarının seveceği bir yeniliği de beraberinde getiriyor. “Güç Koruma Modu” adını taşıyan bu özellik, yoğun kaynak tüketen işlemleri devredışı bırakarak MacBook’ların pil ömrü tasarrufuna yardımcı oluyor.

Uygulamanın 9.4.1 sürümüyle sunulan Güç Koruma Modu, Ayarlar menüsü üzerinden aktive edilebiliyor. Bu özellik aktif hâle getirildiğinde Telegram animasyonlar, otomatik oynatılan videolar ve GIF’ler gibi yoğun güç tüketen özellikleri ve diğer arayüz efektlerini devredışı bırakıyor. Böylelikle uygulama daha az kaynak kullanıyor ve daha az güç tüketiyor.

Kullanıcılar Güç Koruma Modu’nun çalışmasını da kendi tercihleri doğrultusunda özelleştirebiliyor. Örneğin, bu mod çalıştırıldığında sadece efekt ve animasyonların kapatılması sağlanabiliyor. Buna ek olarak, pilin doluluk seviyesi belirli bir yüzdeye geldiğinde bu modun otomatik olarak çalışması da sağlanabiliyor.

telegram macos

Telegram macOS uygulamasının yeni özelliği Mac kullanıcılarının da işine yarayabilir

Özelliğin hedef kitlesinde MacBook kullanıcıları olsa da, Mac kullanıcıları da Güç Koruma Modu ile Telegram’ın daha hızlı çalışmasını sağlayabilecek. Bunun daha eski model Mac’leri kullananlar için faydalı olacağı rahatlıkla söylenebilir. Güncelleme hata düzeltmelerini ve performans iyileştirmelerini de beraberinde getirdiğini belirtelim.

Mac için iki farklı Telegram uygulaması bulunuyor. Güncellenen Telegram macOS uygulaması doğrudan Mac için geliştirilmiş bir uygulama. Bu uygulama için macOS 10.12 veya daha yeni bir sürüm gerekiyor. Buna ek olarak; Mac sahipleri Windows ve Linux’ta da çalışan Telegram Desktop uygulamasını da indirebilir.

İLGİLİ HABERLER